A tálibok kivégezték az ismert afgán humoristát, aki még akkor is vicceket mesélt, amikor elhurcolták

2021. augusztus 23. 22:40

Nazar Mohammadot, ismert nevén Khasa Zwant lefilmezték, ahogy a tálibok elvitték otthonából Kandahár tartományban. Később holtan találták meg, miután lelőtték és átvágták a torkát.

2021. augusztus 23. 22:40
null

Megörökítette egy TikTok videó azt a pillanatot, amikor egy afgán humorista akkor is folytatta a tálibok gúnyolását, amikor a csoport harcosai elhurcolták otthonából, majd kivégezték. A július végén forgatott videóban Nazar Mohammad, ismertebb nevén Khasha Zwan látható egy autó hátsó ülésén, amelynek mindkét oldalán egy-egy felkelő ül. Egyikük Kalasnyikov géppuskát lóbál.

A bátor komédiás, akit leginkább TikTok videóiról ismernek Afganisztán-szerte, továbbra is viccelődik a csoporttal, aminek következtében a tálib harcos elkezdi felpofozni. A tőle balra lévő férfi végig nevet a vicceken, mielőtt fenyegetően kicseréli fegyverét egy még nagyobbnak tűnő lőfegyverre. 

Nazárt később többször lelőtték, torkát átvágták.

A beszámolók szerint a fényképek azt mutatták, ahogy egy fának támasztva áll, majd a földre hanyatlik és elvágják a torkát. A tálibok eredetileg cáfolták a sztár halálában való részvételüket, de később elismerték felelősségüket és megerősítették, hogy az autóban ülő két férfi tálib. 

A tálib hatóság szerint a gyanúsítottakat letartóztatták, és tálib bíróság előtt tárgyalják meg a gyilkosságot.

A csoport azt állította, hogy a Kandahár tartományból származó Nazar részt vett tálibok kínzásában és megölésében és hozzátették, hogy eredetileg a tálib bíróság előtt kellett volna felelnie, ahol jó eséllyen így is úgy is azonnal halálra ítélték volna. Nazar ugyanis korábban az afgán nemzeti rendőrségnél dolgozott és durva vicceiről és vicces dalairól volt ismert. 

Rendszeresen kigúnyolta a követői által javasolt témákat és ez alól a tálibok sem voltak kivételek. 

Július végi brutális megölése most félelmet kelt a bosszúgyilkosságok miatt, pláne, hogy a vezetők ígéretet tettek arra, hogy a kormánynak dolgozó katonáknak, rendőröknek, tisztviselőknek és az amerikai szervezetekkel kapcsolatban álló személyeknek nem lesz bajuk. Az egykori rendőr és humorista halála ennek ellentmond. 

Fotó: Zoom TV, YouTube

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. augusztus 24. 14:38
Itt a nemzetiszocialista @annamanna.
balsors
2021. augusztus 24. 13:23
Nyugaton is ugyan ez van, blm, szivárványos vicc, és már jön is a csürhe majd ha életben maradt az illető a rendőrség rendőrség.
sorivo4
2021. augusztus 24. 12:53
Ez nagy hiba volt. Akinek humora nincs, az bármire képes. Ezzel nem lesznek népszerűek a világban, ha a viccet sem ismerik vagy tudják elviselni, és ilyesmiért ölnek meg embereket. Nem valószínű, hogy ez két ember magánakciója lett volna. Vagy akkor azt veti föl, hogy a tálib vezetésnek nincs hatalma az emberei fölött.
Gregorius
2021. augusztus 24. 12:03
Előbb hallottam, hogy már az ENSZ is egy rakás hasonló esetről kap hírt. Nem lehet tudni, hogy itt mi lesz, mert a másik két "teokráciában" ( Irán és a szaudiak) elég szigorú, de követhető jogrend van. ( Amit ritkán átlépnek...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!