Ők búcsúztak ma az olimpiától

2021. július 27. 07:38

Sárosi és Krausz befejezte a tollaslabdázóknál, a triatlonos Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett, Ungvári Attila már az első, Özbas Szofi pedig a második mérkőzésén kapott ki.

2021. július 27. 07:38
null

Özbas Szofi elvesztette második mérkőzését és kiesett kedden a tokiói olimpia cselgáncstornáján. A 63 kilogrammban szereplő olimpiai újonc magyar a vb-bronzérmes német Martyna Trajdos legyőzése után Maria Centracchio ellen lépett tatamira a nyolcaddöntőben. Az olasz dzsúdóstól ipponnal kikapott és ezzel búcsúzott.

„Ez egy ki-ki meccs volt. Még jó, hogy nem érzem úgy, hogy nincs hova jutnom, még vannak konkrét céljaim, hogy magamnak bizonyítsak” – összegzett könnyes szemmel, de már megnyugodva Özbas Szofi.

Sárosi és Krausz is befejezte a tollaslabdázóknál

A tollaslabdázó Sárosi Laura keddi találkozója előtt visszalépett a tokiói olimpiától, mivel vasárnapi mérkőzésén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett. Krausz Gergely szoros csata végén elveszítette második csoportmérkőzését, így biztosan hármasa utolsó helyén zár a tokiói olimpián, melyen ezzel véget ért a magyar tollaslabdázók szereplése.

Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett 

Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében, míg a másik magyar, Kovács Zsófia kiesett. A magyar női triatlonosok közül Bragmayeré a legjobb olimpiai helyezés, az eddigi csúcsot Edöcsény Nóra 2000-es szereplése jelentette, aki Sydneyben a 19. volt.

Ungvári Attila is kiesett a tokiói olimpia cselgáncstornáján

A 81 kilós Ungvárinak nem volt szerencséje a sorsolásnál, már a 64 közé jutásért tatamira kellett lépnie. Az ötszörös Afrika-bajnok egyiptomi Mohamed Abdelaallal csapott össze, akivel akció nélkül jutottak el a ráadásig, amelyben a magyar dzsúdós megkapta harmadik intését és ezzel elvesztette a találkozót.

Hetedik lett a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapat-versenyében 

A játékokon most bemutatkozó számban a magyar duó 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz. Ahhoz, hogy éremért lőhessenek, a magyaroknak 417,1 körre lett volna szükségük. A középdöntőből az első két helyezett az aranyéremért, a harmadik és negyedik pedig a bronzéremért lő majd az Aszaka Lőtéren.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. július 27. 09:35
(JUDO) Az igazi győztesek, mindig offenzívak, kockáztatnak támadnak. Az óvatoskodás, ideig-óráig működik, de a csúcson, sohasem. A küzdősportoknál, a nagy bajnokok mindig elsöprő bátorsággal, agresszivitással küzdenek. Nem taktikázzák túl a küzdelmet, mert magabiztosak, falkavezérek, győztesek. A logikájuk: "csak a győzelem!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!