Nincs összefüggés a COVID-19 súlyossága és az antitestek száma között

2021. július 20. 16:58

A COVID-19 antitestek a fertőzés után legalább kilenc hónapig megmaradnak – áll a A Nature Communications tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban.

2021. július 20. 16:58
null

Egy egész olasz városon végzett kutatás szerint legalább 9 hónapig megmaradnak a koronavírus elleni antitestek a szervezetben fertőzés után, és nincs összefüggés a fertőzés súlyossága, valamint az antitestek mennyisége között – olvasható egy sajtóközleményben, ami az Eurekalerten jelent meg.

A kutatási eredmény szerint a tavasszal fertőzöttek 98,8 százalékánál detektálhatók voltak még antitestek.

Ez azért fontos, mert három különböző antitest jelenlétét vizsgálták, amelyek mindegyike a vírus más részére reagál. Május és november között mindegyik antitest száma csökkent, de más és más arányban. Néhány ember esetében még növekedett is az antitestek száma, ez valószínűleg újrafertőződésre utal – írta meg a 24.hu.

A szakértők megjegyezték, hogy ugyan a fertőzés súlyossága nem mutat összefüggést az antitestek számával, a különböző tesztek igen – éppen ezért óvatosságra intenek mindenkit, aki saját maga méretné az antitestjei számát, nem biztos ugyanis, hogy megfelelő teszttel teszi azt.

Fotó: MAKSIM BLINOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. július 24. 10:37
Megállapíthatjuk, hogy a COVID-19, a delta mutációjával elérte a fertőzőképességének a maximumát. Már régóta nincs a deltát követő más mutáció, és a delta mutációval megfertőzöttek ritkábban halnak bele, a csökkenő fertőzöttségbe.
Rugo
2021. július 20. 20:33
1. Az ellenanyag szintnek semmi köze a COVID betegséghez. 2. Izraelben az új fertőzöttek 55%-a már kapott oltást! (Kérdés: Az oltásnak van egyáltalán köze a COVID betegséghez?) Vagy az egész nagyrészt a hisztériakeltésről, a vakcinaüzletről és a politikai haszonszerzésről szól?
Kopa
2021. július 20. 18:30
Azért senki ne bízza el magát, a 300 magyar telefonszám antitestje biztos felér a cseh cégek 4,5 milliárdos hologramjaival. A sputnyikos hologramok valamivel erősebbek , mint a az astra zenecás csipek.
Anti-liberális
2021. július 20. 18:23
Tessék! Eurekalert, biológia. Ilyen híreket(más témákban is), szívesen olvasnék. Miért nincs a Mandinernek tudomány rovata?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!