Most már hivatalos: Budapestre érkezik Ferenc pápa

2021. július 04. 14:11

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjét a Szentatya mutatja majd be a Hősök terén.

2021. július 04. 14:11
null

Köszönetet mondott budapesti látogatása előkészítéséért Ferenc pápa a vasárnap déli Úrangyala-imádságot követő beszédében, amivel hivatalosan bejelentette, hogy szeptember 12-én délután az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjét koncelebrálja.

Ferenc pápa az apostoli palotáknak a Szent Péter térre néző ablakából mondott, olasz nyelvű beszédében kiemelte: szívből imádkozik mindazokért, akik látogatását szervezik és előkészítik.

Hozzátette, hogy szeptember 12. és 15. között pásztori látogatást tesz Szlovákiában.

Az eredetileg tavalyra tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), a pandémia miatt az idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. A zárómisét Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

(MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. július 04. 16:30
"szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten" Köbö egy időben a zsidó nyári fesztivállal. Nekik is szólhatna Feri, hogy térjenek meg Jézushoz, és veszik bűneik bocsánatát.
ördögűző
2021. július 04. 16:29
ez már nem pápa , ez kiüresítette a pápaság intézményét, ez már csak egy szemforgató hamis pap! Talán még egy született orosz buziverő ateista is több katolikus értéket képvisel mint a vatikán nevű együttes frontembere Mc ferenc, aki a szembeköpöm magamat című legújabb nagylemezéről fog előadni az itteni koncertjén. Világsztárhoz illően , hisztizik majd, kötekedik a rendezőkkel, hergeli a közönséget. Pápa koncert lesz! Ha eső nemlesz lesz, ha lesz nemlesz!
states
2021. július 04. 16:25
A Puskás után balfaszgeri nyilván a pápával is szelfizni fog. Ahhoz hogy nyerjen azonban a pápa kevés lesz, legalább az Antikrisztussal kell.
tevevanegypupu
2021. július 04. 15:17
Már látom lelki szemeimmel ahogy az Összefogás felvonul..Karácsony Gergely vezetésével..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!