A Spiegel szerzője szerint meg kell vonni az uniós támogatásokat Magyarországtól

2021. július 12. 12:00

A cikk szerzője kijelenti, hogy Orbán „láncra verte” a sajtót, homoszexuálisokat „rágalmaz”, illetve uniós pénzből tette gazdaggá barátait és családtagjait.

2021. július 12. 12:00
null

A héten Orbán Viktor egész oldalas hirdetést tett közzé a Bild című német lapban, amelyben kifejtette az Európai Unióval kapcsolatos nézeteit: elutasítja az „európai birodalmat”, meg akarja védeni az „európai embereket” a migrációtól és a járványoktól, és semmire nem tartja az Európai Parlamentet. A magyar miniszterelnök és „elvtársai” egyre „gátlástalanabbul” veszik semmibe az európai értékeket – olvasható a Der Spiegel hasábjain.

A cikk szerzője kijelenti, hogy

illetve uniós pénzből tette gazdaggá barátait és családtagjait. Ennek ellenére biztonságban érezheti magát, amikor „nyilvánosan gúnyt űz az EU-ból” – sérelmezik.

A fő problémát abban látja a szerző, hogy az éles bírálatokat leszámítva Orbánnak eddig nem kellett más következményekkel számolnia azért, mert szerinte leépítette a jogállamiságot. Azok azonban, akik a demokrácia, a jogállamiság és a kisebbségek védelmét megsértik, nem részesülhetnek az EU előnyeiből, hiszen

az EU egy értékközösség, amely közös meggyőződések mentén egységként működik

– véli Ralf Neukirch.

Ezek után a cikk a magyar belpolitikai viszonyokról ír, hiszen 2022-ben választások lesznek itthon, az írás szerint pedig az EU nem engedheti meg, hogy „egy Uniót aláásó uralkodó” az európai adófizetők pénzéből fizesse a kampányát. Ursula von der Leyen még nem hagyta jóvá az újjáépítési alapból Magyarországnak szánt támogatást. Az országnak még biztosítania kell az EU-t arról, hogy a pénz nem fog „Orbán cimboráinak” zsebében landolni – fogalmaz. Végül emlékeztet, hogy Von der Leyen szerdán azt mondta, hogy ősszel alkalmazni fogja a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben.

Nyitókép: MTI/EPA pool/John Thys

Összesen 277 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. szeptember 06. 16:11
A Spiegel tükörbe nézhene; botrányos lap!
Bonaparte
2021. július 13. 10:10
semmi gond, de akkor meg kell szüntetni a vámmentességet a német gazdaság tapsikolni fog esetleg még "visszaállamosítjuk" a fillérekért el/átadott gyárakat ötletek itt is vannak
geyza1947
2021. július 13. 08:57
Annyi biztos, hogy Orbánt kizárólag pénzzel lehet megrendszabályozni !
Szerintem
2021. július 13. 08:33
Ugye nem is feltűnő, hogy az eredeti Der Spiegel cikk alatt nem jelennek meg hozzászólások? Hát nem érdekes, hogy míg más cikkekhez sokan hozzászólnak, ehhez és pont csak ehhez senkinek se volt hozzáfűzni valója? Csak nem láncra verték a kommentelőket a vélemény szabadság nevében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!