Baranyiék szerint a kerületzászló miatt szedték le a testvérvárosi címereket Ferencvárosban

2021. július 06. 14:19

A címerek nem tűntek el, csak áthelyezték őket az ülésterem másik falrészére, a szavazógép kijelzője alá – közölte Czuk Dorottya a ferencvárosi önkormányzat sajtófőnöke a Telexszel.

2021. július 06. 14:19
null

A Magyar Nemzet kedd reggeli cikke alapján a Telex kérdezte meg a ferencvárosi önkormányzat sajtófőnökét, hogy hova lettek a testvérvárosi címerek

A lap kérdésre Czuk Dorottya elmondta: „A címerek nem tűntek el, csak áthelyezték őket az ülésterem másik falrészére, a szavazógép kijelzője alá. A címerek Baranyi Krisztina polgármester háta mögött voltak korábban az ülésteremben egy régebbi, rosszabb állapotú Ferencváros-zászlóval. A zászlót most újra cserélték, és az egységesebb letisztultabb kép miatt helyezték el mellőle a címereket.” Erről az alábbi fotókat mellékelte. 

Czuk Dorottya a Telexszel azt is közölte, hogy kedd déltől újra kint leng a szivárványos zászló a kerületi városháza falán, miután a kerület vezetése Mátyás Ferenc momentumos képviselő kezdeményezésére „a melegeket durván megbélyegző kiegészítéssel elfogadott pedofiltörvény elleni tiltakozásként helyezte el a zászlót, és kitűzésével egyidőben felkerült a tibeti zászló is a kínai elnyomás elleni demonstrációt jelképezve”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2021. július 07. 10:09
Még hazudozik is ez a gyáva tetű...
Amondó
2021. július 06. 19:30
Ki hitte volna, ezt is megéltük: Ferencváros az LMBTQstb. hazai zászlóshajója. --------------------------------------------------------------- Rágalom! Nem igaz. hogy a törvény megbélyegzi a "melegeket"! Tényleg nem igaz. Dehát épp ez a baj!
cutcopy
2021. július 06. 18:35
"a melegeket durván megbélyegző kiegészítéssel elfogadott pedofiltörvény" Idézze már valaki azt a részt a törvényből, amikor megbélyegzik a melegeket..
Esvány
2021. július 06. 16:24
"a melegeket durván megbélyegző kiegészítéssel elfogadott pedofiltörvény elleni tiltakozásként" Nincs pedofiltörvény, csak pedofil bűncselekmény. A ferde hajlamúakat senki sem bélyegezte meg, különösen nem a büntető törvénykönyvben. Nem tudnátok egyszer az életben valami hihetőt hazudni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!