Cseh László hetedik hellyel fejezte be a pályafutását, a kínai győztes is meghajolt előtte

2021. július 30. 07:09

Cseh László a 200 méter vegyes pénteki döntőjében elért hetedik hellyel fejezte be úszópályafutását a tokiói olimpián.

2021. július 30. 07:09
null

A 35 éves magyar versenyző – aki ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt – ugyanazt a taktikát választotta, mint az elődöntőben, azaz erősen kezdett pillangón és háton, így féltávnál második volt, de mellen visszaesett a hetedik helyre, mivel a lábtempóját egy kisebb sérülés hátráltatja. Az utolsó 50 méteren mindent kiadva magából úszott, maga mögött tartotta új-zélandi riválisát, és végül 1:57.68 perccel csapott a célba.

„Ébredés után elérzékenyültem, jó értelemben megérintett, hogy utoljára ugrom medencébe. Jól éreztem magam, de azt sajnálom, hogy nem lett jobb az időm. Annak azért örülök, hogy javítottam egy helyet, elvégre nyolcadikként jutottam be” – értékelte az úszását a legendás magyar sportoló, akinek még a győztes kínai Vang Sun is gratulált az utolsó versenye után.

A mostani játékok egyik magyar zászlóvivője ötödik olimpiáján szerepelt, tizedik egyéni döntőjét úszta, kiemelkedő pályafutását pedig többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi.


(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. július 30. 13:43
Cseh legendás úszóként, úszólegendaként hagyta abba. Elismerés a pályafutásáért, kitartásáért és nagyságáért.
Isten jobb keze
2021. július 30. 13:03
Hetedik hely! Hát én ehhez nem gratulálok!
Lauder Stenonis..
2021. július 30. 12:27
Sohasem értettem azokat, akik azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni. Akkor kell abbahagyni, amikor a sportoló úgy érzi, hogy abba kell hagyni. Cseh emberileg is nagy. Jópár éve az egyik ismerősömmel mentünk úszni. A lelátón ücsörgött két srác, dumáltak, fürdőköpeny volt rajtuk, a fejükön a kapucni. Odamentünk, hogy nem vigyáznának-e a hátizsákjainkra. Az egyik srác mondta, hogy simán. És amikor felénk fordult láttuk, hogy Cseh Laci. Szóval Cseh Laci vigyázott a hátizsákra :) És ezt olyan simán megtette, mintha nem lett volna akkor már világbajnok és többszörös olimpiai ezüstérmes.
Madasa Hatter
2021. július 30. 11:35
Fejezze már be azt a kibaszott karriert mert már 8 éve hallgatom hogy nem megy neki de azért meég megpróbálja etc etc. Ez egy igazi nárcisztikus fasz. Az se érdekelt volna senkit ha ki se megy mert mindenki tudta hogy tök utolsó lesz. Van az a kor amikor nem kell eröltetni. Hosszúra is érvényes. Tévedés ne essék, érdemei elismerése mellett, nagyszerű karrier és rengeteg szép pillanat, de ez a karrier nem most ért véget hanem Rió-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!