Rossi: Az Eb minden pillanatát a szívembe zárom és magammal viszem

2021. június 24. 17:21

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi Eb-záró sajtótájékoztatót tartott Telkiben.

2021. június 24. 17:21
null

Marco Rossi a sajtótájékoztatón azt mondta, „fizikailag és taktikailag is felvesszük a versenyt, technikailag van lemaradásunk,

de nem a hiányosságokról szeretnék beszélni, hanem én is köszönetet szeretnék mondani a fiúknak a teljesítményért”

 – idézi Rossit a Nemzeti Sport.

Mint mondta, rengeteget fejlődött a stáb és a csapat. A tréner elárulta, támadófocit szeretne játszatni, ebben még szeretne fejlődni. A szakember ezután a csapat védekezéséről beszélt. Mint fogalmazott, a három belső védős rendszert azért szereti, mert rugalmas, az adott ellenfélhez, helyzethez lehet igazítani. Hozzátette ugyanakkor: alapvetően nincs egy játékrendszer, amivel biztos a győzelem.

Ezután az Eb-n megélt legnagyobb élményeiről beszélt.

Az Eb minden pillanatát a szívembe zárom és magammal viszem. Rövid volt, nyolc nap alatt három meccs, de óriási élmény, nagyon megindító volt a szurkolók szeretete.” 

Marco Rossi ígéretet tett arra, hogy amíg ő lesz a szövetségi kapitány, nem lesz visszaesés a csapat hozzáállásában. 

„Amíg én leszek a szövetségi kapitány, már nem lesz visszaesés, mert csak olyanokat hívok meg, akik fizikailag erősek, gyorsak, motiváltak, sokat futnak. Nem kell mindenkinek Szoboszlai Dominikhoz hasonló technikai képességekkel rendelkeznie, ha a felsorolt kívánalmaknak megfelel” – fogalmazott.

A sajtótájékoztatón válaszolt arra is, mit változtatna meg utólag az Eb-vel kapcsolatban: „ha egy valamit változtathatnék utólag, akkor azok a portugálok elleni cserék lennének".

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. június 24. 22:15
Köszönjük! De kérem, ne vigye sehova, maradjon itt:-))) Respect a Himnusz énekléséért:-)
BossN
2021. június 24. 20:01
Hősiesen helytálltunk.
mucsay
2021. június 24. 19:27
remélem még sok ilyet fogunk együtt átélni
BossN
2021. június 24. 18:50
A magyar labdarúgók szívvel-lélekkel játszottak a hazájukért, keményen küzdöttek. Végre egy hazaszerető, küzdő, harcoló csapat. Orbán érdeme, hogy az élet minden terén merünk harcos magyarok lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!