Merkel és Macron nekiment a görögöknek, amiért elfogadják a keleti vakcinákat

2021. június 25. 11:59

Görögország, mivel a turizmustól függ, szabadabban fogadják be a látogatókat, így azok is utazhatnak az országba, akiket keleti vakcinákkal oltottak be.

2021. június 25. 11:59
null

Az Európai Unió vezetőinek brüsszeli zárt ajtók mögött tartott csúcstalálkozóján a német kancellár csütörtökön kijelentette, hogy olyan tagállamok, mint Görögország, szívesen fogadják a keleti vakcinákkal beoltott utazókat, pedig az EU szabályozó ügynöksége ezeket a készítményeket nem hagyták jóvá és nem világos, hogy a koronavírus veszélyesebb delta-variánsa ellen hatásosak-e. Ezek a látogatók ezután szabadon mozoghatnak az EU határok nélküli övezetén belül – idézi Merkel uniós vezetőknek címzett szavait a Portfolio, hozzátéve, hogy a német kancellár a továbbfertőzési kockázatokra utalt.

Görögország és Ciprus nem ír elő a karanténkövetelményeket azon beutazók számára, akik az orosz Sputnyikkal vagy a kínai Sinopharmmal történtő beoltást igazolják.

A francia elnök egyetértett a német kancellárral, és mindketten egy átfogó utazási tilalom lehetőségét feszegették az olyan országokkal szemben, amelyekben a delta variáns nagyon elterjedt. Az informátorok szerint ezzel a megjegyzéssel elsősorban az Egyesült Királyságra utaltak a vezetők.

Nyitókép: Axel Schmidt / Reuters-Pool / dpa Picture-Alliance / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2021. július 11. 20:22
Hogy őszinte legyek, ezek hülyébbek, mint egy hülye óvodás. Azon rugóznak, hogy aki be van oltva, de bemegy Görögországba, az milyen csúnya dolog. De az fel sem tűnik, hogy az ngo-k ezerszámra hozzák a beoltatlan migránsokat ugyanabba az eu-ba?
btete
2021. június 26. 22:54
Én óvatosabb lennék itt sokak helyében a Sinopharmmal főleg a + 60 korosztálynál. persze lehet mantrázni ha nincs antitest van sejtes immunitás És mi van ha az is alig van.
olajfa1
2021. június 26. 11:20
A kutya ugat, a keleti vakcina meg oltódik...
formaegy
2021. június 26. 10:55
Merkel nem nyugszik bele, hogy "csak" több 10 ezer halottat tudtak produkálni! Messze jár még Hitlertől! Nyugodj meg Merkel! Ahogyan a náci hatóságaid és politikusaid viselkednek, nem kell sokat várni, hogy a Hitleredet túlszárnyald! Gyalázat amit műveltél Európa ellen, gyalázat ahogyan felszámoltad Európa békéjét, és gyalázat, hogy még mindig szabadlábon pofázhatsz tömeggyilkos létedre a mocskos náci bandáddal együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!