Legalább a futball kapcsán létrejöhetne egy nemzeti minimum!

2021. június 23. 17:01

Szerintem van esélyünk, és ma ki fog derülni, hogy jobbak vagyunk-e a németeknél.

2021. június 23. 17:01
Antal Adrián

„– Mint az bizonyára sokak számára ismert, a múlt héten letiltották a több, mint 450 000 követővel rendelkező TrollFoci mémoldalt a Facebookról. Ezt követően az Instagramon közzétett közleményetekben úgy fogalmaztatok, hogy ennek okáról semmilyen értesítést vagy figyelmeztetést nem kaptatok. Kiderült azóta, hogy mi volt az oldal tiltásának az oka?

– Nem. Akkor sem kaptunk semmi indoklást és figyelmeztetést, és azt követően sem derült ki, hogy mi volt a tiltás oka, így mi is csak találgatni tudunk. Jelenleg több verziót is elképzelhetőnek tartunk. Az egyik, hogy a háttérben tömegesen elkezdtek minket jelentgetni random emberek, ugyanis ilyenkor a Facebook algoritmusa bármiféle indoklás nélkül élből letiltja a jelentett oldalt. A másik verzió pedig talán az lehet, hogy esetleg olyan tartalmat posztolhattunk, amely az UEFA egy jogvédett képét tartalmazta, mi pedig nem voltunk jogosultak a használatára. De ezek csupán tippek, és mi is csak vakon lövöldözünk. Tényleg fogalmunk sincs, hogy mi volt a kiváltó ok.

Korábban volt már néhány figyelmeztetésünk, ám azokat a tartalmakat egyből el is távolítottuk, hogy ne legyen ebből probléma. Ezúttal azonban semmilyen figyelmeztetés nem érkezett. Egy rövid indoklásnak legalább örültünk volna, hogy ezért és ezért vágták le az oldalunkat, de tényleg nem kaptunk semmit. Egyébként is, mi mindig kínosan ügyelünk arra, hogy semmiféle politikai jellegű állásfoglalásba ne menjünk bele, főleg a Facebookon, ahol az algoritmus azonnal ugrik ezekre. Most se posztoltunk semmi ilyesmit, mégis tiltás lett a vége.

– Így az újraIndulást követően mik a tervek a jövőre nézve? Vannak esetleg »titkos«, új projektek? A TrollFoci egyébként is már rég nem csak egy szimpla mémoldal, sportbárt is üzemeltet Budapesten, Youtube-csatornátokon a futballvilág aktualitásairól és megyei rangadókról számoltok be, sőt, a Pesti TV-n saját műsorral rendelkeztek Ziccer TV néven.

– Sőt, még TikTokunk is van! A jövőben talán elsősorban ezt tervezzük picit felpörgetni. Ezzel csak annyi a probléma, hogy mi már az a generáció vagyunk, akiktől ez a TikTok életérzés egy kicsit távol áll. Lehetséges, hogy majd bővítenünk kell a csapatunkat egy olyan fiatalabb arccal, aki otthon van ebben a dologban, mert nagyon úgy tűnik, hogy ez a jövő. Napjainkban az Instagram után talán ez a legnépszerűbb platform. Úgyhogy igen, ebbe az irányba még mindenképpen fejlődnünk kell, de nyitottak vagyunk mindenre. Jelenleg egyébként úgy érezzük, hogy amit egy sportoldalból ki lehet hozni, azt mi kihoztuk a TrollFociból. Ahogyan te is említetted, van egy tévéműsorunk, jelen vagyunk az összes közösségimédia-platformon, Youtube-csatornát is üzemeltetünk, és itt nagyjából el is fogytak a lehetséges felületek. Talán egy újságot kellene még kiadnunk…

– Ha már TrollFoci, akkor térjünk át a futballra! Múlt héten számunkra is kezdetét vette az Európa-bajnokság, kedden a portugálok ellen a jó játék ellenére sajnálatos módon szomorú véget ért a találkozó, ám szombaton jött a bombameglepetés, bonjourt mondtunk a franciáknak, 1:1 arányban „megverve” őket. Hogy értékeled a csapat teljesítményét, és mit gondolsz, a németek ellen összejöhet a csoda?

– Röviden válaszolva az utolsó kérdésedre, szerintem igen, összejöhet! A csapat teljesítményéről pedig: szerintem mint mindig, úgy most is erején felül teljesít a válogatott. Bár az első meccsen kikaptunk 0:3-ra, szerintem nem érdemeltünk ekkora vereséget, sokkal inkább egy 0:0 szagú döntetlen volt a portugálok elleni mérkőzés. Aztán jött egy 6 perces „blackout”, és sajnálatos módon beleszaladtunk egy hármasba. A franciák ellen viszont nagyon heroikusan küzdöttünk. A regnáló világbajnokok ellen egy 1:1-et elérni szerintem óriási dolog.

Ugyanígy, egy Eb-címvédő Portugáliától sem szégyen kikapni három góllal. Meg eleve, nekünk ez az Eb arról szól, hogy sikerült kijutnunk, és legalább három meccset játszhatunk. Ez egyébként pontosan három meccsel több, mint amennyit a románok játszanak ezen az Eb-n (nevet) (Románia nem jutott ki a kontinensviadalra – a szerk.). Ezek ellen a csapatok ellen nekünk semmiféle győzelmi kényszerünk nincsen, ahogy szerdán a németek ellen sem lesz. Németország minden Vb-n és Eb-n esélyes a végső győzelemre, szinte mindig ott vannak az élbolyban, és csak nagyon ritkán fordul elő olyan, hogy idejekorán búcsúznának.

Visszatérve a magyarokra, én úgy gondolom, hogy nálunk a csapategység az, ami dominál. Ez egy nagyon jól összegyúrt válogatott, nagyon szépen muzsikálnak. Szerintem van esélyünk, és ma ki fog derülni, hogy jobbak vagyunk-e a németeknél. Én egyébként úgy érzem, hogy 1:0-ra meg fogjuk nyerni a meccset, bár én örök optimista vagyok. Sok gólt biztosan nem fogunk lőni, mert sajnos hiányzik a középpályánkról egy Kalmár Zsolt és egy Szoboszlai Dominik (a válogatott két alapembere sérülés miatt nem vehet részt az Eb-n – a szerk.), akik azért támadószempontból sokkal többet hozzá tudnának tenni a játékhoz.

De én, mint mondtam, abszolút optimista vagyok, szerintem nyerni fogunk, és a németek is továbbjutnak a 3. helyen, mi pedig másodikként.”

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 23. 20:57
Különben szokás szerint olyan, amit a cikk címe állít benne sincsen a cikkben.
Akitlosz
2021. június 23. 20:52
"Legalább a futball kapcsán létrejöhetne egy nemzeti minimum!" MINEK? A nemzet fontos. A futball meg nem. Az csak egy sport. Nem sordöntő, nem Tatárjárás, nem Trianon, nem világháború, hanem csak egy sport néhány ember szórakoztatására közpénzből, hogy amíg szórakoznak addig se gondolkodjanak. Nagyon súlyos aránytévesztésben vannak akik a sportot a fentiekhez mérhető fontosságúnak tartják. Terelőtéma politikusoknak és a propagandistáiknak. De nemzeti ügyet csinálni a sportból ... nem szolgálja a nemzet ügyét. https://www.youtube.com/watch?v=AzcY33DvqkE
august
2021. június 23. 17:57
:) A fociban sem lehet közös nevező, mert az a Zorbán kedvenc hobbija.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!