Közzé fogják tenni a post-Covid ambulanciák listáját

2021. május 11. 12:30

Még nem mutatták ki az indiai mutánst Magyarországon, de nem zárható ki, hogy hamarosan nálunk is megjelenik – jelentette az operatív törzs.

2021. május 11. 12:30
null

Hétfői online sajtótájékoztatóján Müller Cecília azt mondta: a járványügyi adatok továbbra is javulást mutatnak, egyre kevesebb az új fertőzött és egyre több a gyógyult. 3282 fő azonban még kórházban van, 397-en pedig lélegeztetőgépre szorulnak, az ő állapotuk súlyos.

Az országos tiszti főorvos bejelentette, hogy hétfőn megérkezett az utolsó, 200 ezer adagos Szputnyik V szállítmány a leszerződött 2 millió adagból. Müller Cecília szerint ezzel 1 millió ember védettsége vált lehetővé. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki szeretne Szputnyikkal oltani, még foglalhat időpontot magának, de korlátozottan fog mostantól a vakcina rendelkezésre állni.

Emellett a 18 éven felüliek Sinopharmra és AstraZenecára tudnak még időpontot foglalni.

Hozzátette: hétfőn 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, ezzel folytatják az első és második körös védőoltások beadását.

A szakember szerint a 193 ezer 16-18 évesből 84 ezren érvényesen regisztráltak a megadott időpontig (péntek éjfélig) az oltásra., további hatezren pedig hétvégén. Összesen tehát 90 ezer 16 és 18 év közötti fiatal regisztrált és foglalhat időpontot ezzel a védőoltásra.

A kórokozók nem ismernek határokat, ezért nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenik az indiai mutáns – figyelmeztetett az országos tiszti főorvos. Ugyanakkor elmondása szerint még nem azonosította sem az NNK, sem más virológiai labor ezt a variánst.

Fotó: MTI/Vajda János

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sydny
2021. május 11. 16:51
Mikor nyílik újra lehetőség a 16-18 évesek Pfizer oltásra való jelentkezésre, regisztrálására? Sokan nem értesültek róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!