Felajánlom egyévi képviselői tiszteletdíjamat

2021. május 16. 13:26

Legyen Trianon emlékpark a saroktelek helyén.

2021. május 16. 13:26
Novák Előd

„Egy évi képviselői tiszteletdíjamat ajánlom fel az újbudai Trianon emlékpark létrehozására a botrányos módon beépíteni tervezett, de a civil összefogással egyelőre megmentett ún. Saroktelek helyén, miután az önkormányzat bár tavaly egyhangúan megszavazta a hiánypótló Trianon emlékpark létrehozását, de a június 25-én lejárt határidejű határozatot nem követte semmilyen intézkedés, még a hely kijelölése sem, így mulasztásos jogsértésben van az önkormányzat.

A főváros legnépesebb kerületében nincs emlékhelye a magyarság legnagyobb tragédiájának. Bár a zsidóságával kérkedő polgármester a Trianon emlékpark vitájában tett kísérletet arra, hogy az inkább a holokausztnak is emlékhelye legyen, a határozat végül úgy szólt: »Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 19 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy határozott, kinyilvánítja, hogy a XI. kerületben Trianon emlékpark kialakítását szükségesnek tartja, illetve a megvalósítását támogatja. Határidő: 2020. június 25. Felelős: dr. László Imre polgármester.« Mivel azóta sem történt semmi, most felajánlom egy évi tiszteletdíjamat, ha az emlékpark létrehozásával egyúttal végleg megmenekülhet az ún. Saroktelek a beépítéstől.

Az Ulászló, Vincellér, Kökörcsin, Zsombolyai utcák által határolt ősfás területen, az egykori tüdőgondozó helyén ciklusokon átívelő beépítési kísérlet zajlik. Ezt az »ahol üres rész van, azt be kell építeni, profittá tenni« szemléletet folytatná a fideszes után a jelenlegi ellenzéki kerületvezetés. Két hatszintes társasházat építtetnének oda 42 lakással, 24 fát kivágva. A Mi Hazánk Mozgalom viszont emlékezteti a szivárványkoalíciót a választási ígéreteikre, hiszen a balliberális pártok azzal kampányoltak: Újbuda megtelt.

Bár a közfelháborodás nyomán az önkormányzati vezetés egyelőre meghátrált, de titkosították a pályázatra érkezett, csábító 710 millió forintos ajánlatot. Egyedüli képviselőként vettem részt a pályázatok bontásán, ezért tudtam nyilvánosságra hozni a számokat, azt is, hogy a legjobb ajánlatnak is része az építendő rendelő és parkoló 198 millió forintos, önkormányzati visszavásárlása, így 512 millió forint bevétele lehetne csak az önkormányzatnak a titkosított, de a Mi Hazánk által nyilvánosságra hozott önkormányzati értékbecslés szerint nettó 676 millió forintot érő ingatlan eladásából. Öt ajánlat volt 335 millió forinttól kezdve, kettő gyanúsan meghaladta a vélhetően kiszivárgott értékbecslést 700 és 710 milliós ajánlattal, de a lényeg, hogy összességében túl alacsony összegű pályázatok érkeztek az újbudai ingatlankiárusításra, ezért nem adják csak el egyelőre a telket. A Mi Hazánk Mozgalom mindent megtesz, hogy az ingatlan zöldterület maradhasson a Trianon emlékpark létrehozásával, mely mulasztásos jogsértése az önkormányzatnak.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. május 16. 19:55
Két telek is van ott viszonylag közel. A Kökörcsin u-Zsombolyai u- Ulászló u. i telek. Ennek a Vincellér utcai része házakkal beépített. Ezen van/ volt a csecsemővédőnői szolgálat valamint az Ulászló u. oldalán a volt KÖJÁL kakalabor épületei És! Van a nagy port felvert Bocskai út- Badacsony utcai saroktelek az iskola mellett. Melyikről van szó?
geyza1947
2021. május 16. 18:18
Meddig lesz neked képviselői tisztteletdijad idióta na meg az asszonynak is ????????????????
pollip
2021. május 16. 17:15
Jó látni, hogy van, aki félre is tud tenni. Tordainak és Hadházynak ez nem sikerült, állandóan tarhálnak.
szürkeSzarvas
2021. május 16. 15:23
Komolytalan arc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!