Szlovák elemző: A magyar Szövetség akár tíz százalékot is elérhet a következő választáson

2021. április 16. 16:59

A nemrég létrejött alakulat a felmérések szerint megugraná az 5 százalékos bejutási parlamenti küszöböt.

2021. április 16. 16:59

Juraj Hrabko volt a TASR TV vendége, a szlovák elemző szerepléséről a ma7.sk felvidéki oldal számol be. Hrabko beszélt a nemrég létrejött egységes magyar pártról is. Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanis a három magyar pártból alakult új politikai alakulat, a Szövetség is megugorná az 5 százalékos bejutási parlamenti küszöböt.

Hrabko elmondta, még várni kell arra, hogy ez a trend beigazolódjon, de véleménye szerint az egyesült magyar párt, a Szövetség akár tíz százalékot is képes elérni az elkövetkezendő parlamenti választásokon.

A jelen szlovákiai helyzetről úgy nyilatkozott, hogy csupán idő kérdése, mikor kerülnek felszínre újabb problémák. Szerinte az új kormányfőn, Eduard Hegeren múlik, milyen mértékben tudja kezelni ezt a helyzetet. Hrabko szerint a kormány látszólag próbál stabil maradni, de Igor Matovič újabb szerepléseivel Eduard Heger nem tud mit kezdeni.

Rámutatott arra is, hogy a legutóbbi hónapokban a kiéleződött konfliktus az OĽaNO és az SaS között az egyik párt számára sem jött jól, ugyanis a legutóbbi Focus felmérés alapján mindkét párt támogatottsága jócskán csökkent.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kori
2021. április 16. 21:46
Nem tudom,hogy mi lesz az eredmeny,de azt nem az en szavazatommal erik el. Az en velemenyem szerint, azoknak akik osszefognak Bugar Bela Most-Hid partjaval csupan a jol fizeto kepviseloi allasra faj a foguk. Ez a legegyszerubb modja az erintet partok politikusainak bejutni a parlamentbe. Minden mas esetben meg is kellene dolgozniuk erte.
balbako_
2021. április 16. 19:22
Adja Isten!
Highlander07
2021. április 16. 19:10
Hülye tót "elemző", csak szeretnéd, mert a tótoknak az ilyen balfszok jönnek be, mint a volt hidasokból álló "szövetség" (szégyen rájuk!!!!!!!!!!!!) Kibaszottul nem fogja elérni még az ötöt sem, ha úgy fognak (és már látszik, hogy úgy fognak) politizálni mint anno a degenerált liberálfasisztákból álló híd-most.
Amondó
2021. április 16. 19:04
Örvendetes az összefogás. Mindamellett a szlovák belpolitikai cirkuszműsor nem a véletlen műve, hanem az államiság hiányzó tradícióját dokumentálja. Ilyen az, amikor egy mesterségesen összetákolt, zsenge ország kamaszkorát éli. (Akárcsak Románia és Ukrajna)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!