Korózs Lajos: Minden szociális dolgozó kapjon oltást!

2021. április 06. 13:19

Korózs Lajos szerint a kormány rendelje el a szociális alapellátásban dolgozók soron kívüli oltását és biztosítsák számukra a 100%-os táppénzt.

2021. április 06. 13:19
null

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az oltási terv részeként csak a bentlakásos idősotthonokban dolgozókat oltották be, rajtuk kívül csak azok a szociális dolgozók kapták meg a vakcinát, akik a regisztrációt követően sorra kerültek.    

Hozzátette, ebben a szakmában nem lehet távmunkában dolgozni és a szociális ágazatban dolgozók egymást, valamint az ellátottakat is fertőzhetik.    

Problémaként beszélt arról is, hogy csak elvétve tesztelték a dolgozókat, akkor is jellemzően gyorsteszttel. Az ellenzéki politikus szerint csak azt kérik az ágazat dolgozóinak, ami más ágazatokban, az egészségügyben, a rendvédelemben kijárt a dolgozóknak. Be kell oltani a falugondnokokat, a szociális étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, a támogató szolgálatoknál dolgozókat, az utcai szociális munkásokat és a nappali ellátásban dolgozókat is - sürgette.    Korózs Lajos azt is követelte, hogy igazolt fertőzés esetén mindenkinek biztosítsanak a költségvetés által finanszírozott ingyenes tesztet. Megbetegedés esetén járjon automatikusan százszázalékos táppénz – javasolta.

(MTI)

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. április 07. 08:24
Segítek: regisztrál, és várja az oltást. Most így kell az oltáshoz jutni. Regisztrálás után megkérdezi a háziorvosát, benne van e a sorban. És esetleg ő akár előbbre is sorolhatja. Attól függően, hogy mennyi oltóanyaga van és mennyi az aki ténylegesen megjelenik egy oltásra behíváskor. Pl: regisztrál. Majd megírja a félszbuckon, hogy oltásellenes. És csakazértis behívják. Most ezt látom.
confitür
2021. április 07. 05:28
Az MSZP mindig akkor akar fizetni, amikor tudja,hogy nem Ő fogja kapni a számlát.Hiteltelen semmitérő aljas embertelen magatartás. Vajon Ők mulatni is úgy szoktak Ők nótáznak valaki más meg fizeti a zenészeket ?
Szerintem
2021. április 06. 23:08
"Megbetegedés esetén járjon automatikusan százszázalékos táppénz" Ez nem diszkriminatív? Egy koronás betegnek mitől és mennyivel van több kiadása, mint bárki más betegnek?
Szerintem
2021. április 06. 23:06
"Korózs Lajos azt is követelte, hogy igazolt fertőzés esetén mindenkinek biztosítsanak a költségvetés által finanszírozott ingyenes tesztet." Igazolt fertőzés esetén? Tehát már letesztelték. Mit akar még tesztelgetni, ha már igazoltan megvan a + eredmény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!