Bangóné Borbély Ildikó szerint a kormány tesztfóbiában szenved

2021. április 30. 11:42

Tömeges, ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelést és a szigorú kontaktkutatást követelt pénteki online sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó.

2021. április 30. 11:42
null

„Biztosítson mindenkinek havi öt, otthon elvégezhető gyorstesztet a kormány, az iskolákban pedig nyissanak szakemberek által működtetett vizsgálópontokat a rendszeres szűréshez” – mondta pénteken Bangóné Borbély Ildikó a Facebookra kitett videójában.  

Az ellenzéki politikus arról beszélt: tagadhatatlan, hogy az oltás a védekezés leghatékonyabb eszköze,

de a teljes átoltottság eléréséig arra van szükség, hogy kiszűrjék a tünetmentes fertőzötteket.

„Magyarországon több mint 27 ezer honfitársunk halála után kormányzati szinten még mindig tagadják a tesztelések jelentőségét” – jelentette ki, érthetetlen tesztfóbiával vádolva a kormányt. Hozzátette: „a kérdésnek meghatározó jelentősége van a gazdaság újraindításában is, mivel folyamatos tesztelés nélkül megszerezni nem, megtartani is csak alig lehetséges egy állást.”    

Bangóné Borbély Ildikó azt hangoztatta, az emberek zöme nem tud havi tízezreket fordítani erre a célra, ahogy a vállalkozások többségének erejét is meghaladja munkatársaik folyamatos vizsgáltatása. Annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen választania az anyagi és az egészségügyi biztonság között, ismét azt javasolta, kapják meg táppénzként fizetésük száz százalékát a koronavírusban megbetegedettek és a járvány miatt karanténba kerültek.

(MTI, Facebook)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. május 04. 10:38
Na kivették a szekrényből, hogy kicsit levegőzzön, a dumája alapján úgy egy éve baszhatták be.
Glück28
2021. április 30. 15:38
Bangóné tényleg a politikusok szégyene. Reméljük végre eltűnik a MSZP jövőre és ő is vissza megy takarítani Csepelre.
harcimarci
2021. április 30. 15:24
Bangóné ne oltassa be magát, teszteltesse magát két naponta. Egyszerű nem? De ha úgy jár, mint a dK-s politikusok (már 5-en haltak meg?), akkor ez legyen az ő baja. Az ellenszer beadatása, a védettség megszerzése és tesztelgetés közötti választás legyen az ő felelőssége és rizikóvállalása. De mindenki mást hagyjon békén ezzel.
Gyalog Kakukk
2021. április 30. 15:24
nem tesztelni kell te patkány,hanem oltatni,aki nem oltat és beteg lesz fizesse ki előre az ellátás költségeit vastag kamattal !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!