Amerikai plébános: Inkább meghalnék, minthogy kiszolgáltassam Bidennek az Oltáriszentséget

2021. április 12. 22:30

Egy amerikai plébános kiprédikálta: inkább meghal, mint hogy kiszolgáltassa az Oltáriszentséget Joe Bidennek.

2021. április 12. 22:30
null

William Kosco a közel félórás prédikációjában erősen bírálta az amerikai püspöki kart, amiért az elmúlt 60 évben tanúsított gyávaságával hozzájárult ahhoz, hogy az emberek tavaly novemberben egy abortuszpárti katolikust választottak meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének. Úgy véli, hogy 

Bill Kosco az arizóniai Phoenixhez közeli Buckeye település plébánosa, aki vasárnapi prédikációit és számos lelki tanácsát rendkívül népszerű YouTube csatornáján teszi közzé. Ilyen szentbeszéd hangzott el februárban, melyben számos, a magát katolikusnak valló, ám az egyház tanításaival szöges ellentétben álló jogalkotást képviselő elnököt kritizálja éles hangon. 

– húzta alá Kosco.

Az atya a prédikációban elmondja, miszerint a Katolikus Egyház Katekizmusa kimondja, hogy a magzatgyilkosságban való formális együttműködés is súlyos bűn. Aki abortuszt végez, az pedig latae sententiae, azaz önmagától beálló kiközösítésben részesül. Ezért Kosco atya úgy véli: abszurd, hogy a világ legerősebb hatalmának magát katolikusként bemutató vezetője szembemegy az isteni törvénnyel.

– mondta az atya, aki hozzátette: „Jaj nekem, ha nem hirdetem az Evangéliumot”

Nyitókép: MTI/EPA/ABACA/Yuri Gripas

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hamusamu
2021. április 20. 19:50
Beszéltem nemrég Jézussal. Azt mondta, hogy amíg ilyen alakokat szentelnek pappá, ő be nem teszi ide még egyszer a lábát.
Pneumaticus
2021. április 14. 20:47
Bravó, Plébános úr! Az egyetlen érvényes álláspontot képviseli! Éljen az evangélium és a hiteles tanítás! Reméljük, lavinát indít el!!!
Tibesz26
2021. április 13. 11:53
atyám mi magyarok javasolnánk egy keresztes hadjáratot az lmbtq és az abortuszpártiak ellen mert amit biden tesz az ur szemében bún
12345
2021. április 13. 11:06
Bűnben lévő nem áldozhat és ha pap tud róla, hogy bűnben él az illető akkor nem szolgáltathatja ki neki az oltári szentséget. Ezek alap dolgok attól függetlenül, hogy Bidenről, egy hajléktalanról van a Római pápáról beszélünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!