Majdnem négyszer annyi a pozitív tesztek aránya, mint decemberben

2021. március 01. 17:42

Lezárult a főváros ingyenes tesztelési programja.

2021. március 01. 17:42
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

„Február 18-27. között, két helyszínen folytatódott a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja. A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhették. A Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei csaknem tízezer tesztet végeztek el, a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett. Ez az arány majdnem négyszerese a decemberi szűréskor talált pozitív tesztek arányának.    

A Fővárosi Önkormányzat másodszorra szervezett ingyenes koronavírus szűrést fővárosi lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező lakosoknak. Decemberben több mint ötezer, most februárban csaknem tízezer tesztet biztosítottunk a budapestieknek.    

A mostani programban az elvégzett sikeres tesztek 2,53 százaléka lett pozitív. Ez majdnem négyszeres pozitivitási arányt jelent a karácsony előtti adatokhoz képest, ami azt jelenti, hogy a vírus itt van, nem lankadhat a figyelem, mindenkinek továbbra is be kell tartania a szabályokat a maszkviseléssel, távolságtartással, fertőtlenítéssel kapcsolatban.

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti. Ehhez az önkormányzat már készített egy oltási tervet, amelyet bemutatott az illetékes államtitkárnak. A főváros 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormányzattal.    

Az eredményeket mindkét esetben megosztotta a főváros a nyilvánossággal, miközben fontos tudni, hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja, negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a tovább fertőzés, illetve időben megkezdődhet a gyógykezelésük”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. március 02. 21:31
Mikor a trágyadombon találtam egy tesztet, melyet még Lenin értelmezett...
Vakfolt
2021. március 01. 21:41
"A Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei csaknem tízezer tesztet végeztek el, a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett." Aha, itt meg a huszonhat ált.isk. osztályból hét már karanténban van, és még egészen kedves a helyzet, mert az egyik gyerekem még járhat iskolába, az alatta egy szinttel tanuló meg nem. Valahogy ki kéne húzni a tavaszi szünetig. Az a százalék kb passzol is, csak egy tizedessel elbasztátok.
123321
2021. március 01. 21:04
látom megint mindent megtesznek, hogy rosszabbodjon a helyzet. a sok agyhalott balos meg elélvez az 500 millió teszttől.
tom hagen
2021. március 01. 18:59
Igen? S mi fog történni, te lusta barom Geri? Sárga csíkokat festesz? Pozitívak jobbra, negatívok balra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!