Magyarország egy harmadik világbéli autokrácia egy amerikai szenátor szerint

2021. március 26. 16:59

Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti vezetője ezt szerdán egy házbizottsági ülésen mondta.

2021. március 26. 16:59
null

„Ha egy politikai párt úgy gondolja, hogy nem több szavazat megszerzésével akar választást nyerni, hanem úgy, hogy megakadályozza a másik oldalt a szavazásban, akkor az a demokrácia egzisztenciális fenyegetését jelenti.

idézi Chuck Schumert a szenátus demokrata párti vezetőjét a 24.hu.

A lap szerint a házbizottsági ülésen az volt a téma, hogy egyes amerikai tagállamok szigorításokat vezetnének be a választási törvényeikbe, ezzel kapcsolatban hozta fel elrettentő példaként Magyarországot és Törökországot a veterán politikus.

Kedden az Egyesült Államok külügyminisztere a V4 országok külügyminisztereivel tárgyalt a brüsszeli miniszteri NATO-tanácskozás margóján. A találkozó után Szijjártó Péter bizakodó volt a kétoldalú kapcsolatokról szólva, tájékoztatása szerint a találkozón arról biztosította az Egyesült Államok külügyminiszterét, hogy Magyarország továbbra is készen áll a nemzetközi fórumokon való együttműködésre, különösen a terrorizmus elleni műveletekre vonatkozóan.

Nyitókép: Jonathan Ernst / POOL / AFP

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2021. március 29. 17:05
Törökország életképesebb mint jó néhány nyugat európai mintaállam.
rókabácsi
2021. március 28. 10:07
nézz rá és látod mit mond!
Bradanek
2021. március 28. 07:54
Harmadik világbéli autokrácia Magyarország, de mi még nem döntöttük le Árpád vezér, Hunyadi János és Kossuth Lajos szobrát. A be nem avatkozás és a kölcsönös tisztelet alapján ócsárolja hazánkat, ez a tiszteletre nem méltó, kilóra megvásárolt bérenc. Ellenvélemény: az USA a katonai erejével visszaélő, hódító imperialista agresszor, aki már a demokrácia és a választások tisztaságának a látszatára sem ad. Primitív, erőszakos nyomásgyakorlás hatására, nem adjuk a hazánk függetlenségét és a magyar szabadságot.
Guess
2021. március 27. 11:43
Ő csak tudja..... USA mindenhol kirobbantja a konfliktust, majd szépen cserbenhagyja azokat, akiket hitegetett. Mindenkit lenéznek, az erő pozíciójából. Egyébként az elnöki rendszer maga az autokrácia, ott sem szólhat bele az ellenzék a kormányzásba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!