Korózs Lajos: Az emberek nem jókedvükben mennek betegen dolgozni

2021. március 25. 15:57

100% táppénzt a koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerültek részére! – követelte Korózs Lajos az MSZP nevében csütörtökön a Facebookon.

2021. március 25. 15:57
null

„100% táppénzt a koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerültek részére Az emberek nem jókedvükben mennek betegen dolgozni, hanem mert meg kell élniük. Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy rendeletben szabályozza: mindenki, aki munkaidőben kap időpontot az oltásra, az kapja meg a fizetését arra a napra is” – írta ki Korózs Lajos a Facebookra csütörökön. 

Az MSZP politikusa nem először követeli a teljes tápénzt, pontosan egy hónappal ezelőtt írta:

„Az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Azonban a kormánypárti többség meg sem jelent, hogy erről tárgyaljon a Népjóléti bizottságban. Most pedig, jó pár hónappal később, amikor végre hajlandóak voltak a fideszesek tárgyalni a kérdésről, leszavazták. Ez szégyen, mind a válságkezelés, mind a munkavállalók érdekeinek szempontjából!” 

A Fidesz már novemberben kijelentette: Korózs Lajost alkalmatlannak érzi arra, hogy a népjóléti bizottságban működjön. „Miközben egy álmentőssel készített kamuvideóval akarta lejáratni az egészségügyben dolgozókat és halálozási statisztikát is hamisított. Még bocsánatot sem kért.Továbbra is azt gondoljuk, hogy méltatlan a népjóléti bizottság élére– szerepelt a Fidesz közleményében.

„Ez a lépés valóban segíthetne fékezni a járványt, nem a stadionépítésre szánt újabb százmilliárdok. Az MSZP továbbra is követeli, hogy adjanak 80%-os bértámogatást a bajba jutott hazai kisvállalkozóknak és magyar munkavállalóknak 500 ezer forint egyszeri juttatást és tisztességes béreket a szociális ágazatban dolgozóknak” – írta csütöröki közleményében Korózs Lajos. 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libbantkommunista
2021. március 27. 04:35
Nem tudom feltűnt-e, de a munkásmozgalom eme élharcosa még egyszer sem követelt szavazóinak tisztességes munkabért. Az exkommunisták ehelyett előszeretettel kotorásznak az állam zsebében.
egripeti77
2021. március 26. 08:18
Megint van egy kamu-orvos, Lajos?
Zsolt75
2021. március 25. 20:32
Jó a kép. Kiemeli a megszólaló hitelességét.
Csubszi
2021. március 25. 20:05
Mikor tűnik már el a pöcegödörbe ez az irritáló, hazudozó görény- a többi kb. 200 ballibsivel együtt, akik naponta bosszantják a normális népet? Milyen nyugis lenne nélkülük a világunk! Mennének el kapálni, többet érne!! Magyarország is gyorsabban fejlődne tovább nélkülük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!