A szlovákiai MKP bocsánatkérésre szólítja fel Klus államtitkárt

2021. március 08. 13:26

Gyimesi György szlovákiai parlamenti képviselő hangsúlyozta, vissza kell utasítani, hogy a szlovák külügyminiszter újra előhúzta a magyar kártyát, írja a Ma7.

2021. március 08. 13:26

A szlovákiai MKP és Gyimesi György parlamenti képviselő minden lehetséges eszközzel szeretné elérni, hogy az állampolgársági törvény a jövőben ne sújtsa kifejezetten a felvidéki magyarokat – hangzott el a párt vezetői és az OĽaNO képviselőjének közös sajtótájékoztatón hétfőn, amelyről a Ma7 számol be.

Forró Krisztián, az MKP elnöke hangsúlyozta, míg Igor Matovič kormányfő megköszönte a magyar kormány segítségét, addig Ivan Korčok külügyminiszter bár köszönetet mondott Franciaországnak az általuk küldött oltóanyagért, a magyar kormány irányába nem tette meg ugyanezt az általuk nyújtott segítségért.

Forró bocsánatkérésre szólította fel Martin Klus államtitkárt a felvidéki magyarokat sértő kijelentései miatt. Az államtitkár korábban nemzetbiztonsági kockázatként tüntette fel a felvidéki magyar közösséget. Forró szerint elfogadhatatlan, hogy az államtitkár ilyen módon nyilatkozzon meg a felvidéki magyar közösségről.

Gyimesi György hangsúlyozta, vissza kell utasítani, hogy a szlovák külügyminiszter újra előhúzta a magyar kártyát. Az OĽaNO képviselője kiemelte, a szlovák parlament magyar nemzetiségű képviselőjeként kiáll a kettős állampolgárság lehetősége mellett, s ebben a törekvésében az MKP-re partnerként tekint.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2021. március 08. 15:38
Klus kifejezetten hülye indoklással utasította el a magyar kettős állampolgárságot. Valamiféle oroszokhoz hasonló terület annektálást kevert bele. --- Nyilvánvaló h ezt szóvá kell tenni. Ennyi időt nem is érdemes várni legközelebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!