Nő vagy? Testi fogyatékos? Az űrbe vágysz? Jelentkezz!

2021. február 08. 18:37

Űrhajósokat toboroz az Európai Űrügynökség, a szervezet kifejezetten bátorítja a nőket és a testi fogyatékosokat a feladatra.

2021. február 08. 18:37
null

Tizenegy év után először új űrhajósokat toboroz az Európai Űrügynökség (ESA). A jelentkezési idő március 31-én kezdődik, a hatlépcsős kiválasztási folyamat 2022 októberében ér véget - közölte hétfőn a szervezet.

 

 

„Hogy minden eddiginél távolabbra jussunk, saját horizontunkat is olyannyira ki kell szélesítenünk, mint még soha. Ez a kiválasztási folyamat ennek az első lépése” – mondta Jan Wörner, az ESA főigazgatója.   

 Az ESA kiemelten bátorítja a nőket a jelentkezésre. „A sokszínűség az ESA-nál azonban nemcsak a származásra, a korra, a háttérre vagy a nemre vonatkozik, hanem akár a testi fogyatékossággal élőkre is” – mondta David Parker, az ESA asztronautákkal és robotokkal végzett kutatásokért felelős igazgatója. 

 

 

Ehhez kapcsolódóan hamarosan speciális projektet indítanak, amelynek részleteiről később közölnek információkat.

(MTI)

Fótó: Twitter, ESA

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levig79
2021. február 09. 13:26
Fegyőrrel tuti befutók lennénk...nevezzük be.
luzitanxaver
2021. február 09. 12:37
"Berufswunsch Astronautin oder Astronaut?" Porszem került a gépezetbe, Kosmonautot tetszettek akarni írni, az NDK-ban ez volt a komilfó megnevezés. Igaz, a Kosmonautin-ig még ők sem jutottak el, de hát az vesse rájuk az első követ, aki személyesen látta már a progresszív mennyországot.
voltospultos
2021. február 09. 10:47
reklámügynökségeken
kizökkentidő
2021. február 08. 23:31
Talán azért keresnek testi fogyatékosokat, mert az ESA-nak nincs egészséges, emberes programja az űrben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!