Nem is vagyok zsidó – így nevet magán az Amerikai Pite antihőse

2021. február 15. 11:19

Jason Biggs egész életében zsidókat alakított – nem zsidóként.

2021. február 15. 11:19
null

Egy bizonyos korosztály fölött, illetve alatt valószínűleg mindenki emlékezik az Amerikai Pite nevű, ezredforduló körüli alpári-altáji komédiás filmes sorozatra, melynek egyik főhősét, Jim Levensteint Jason Biggs alakította – aki többek között az Orange Is The New Black c. sorozatban és egy Woody Allen-filmben is zsidó szerepekben tűnt fel.

A helyzet viszont az, hogy Jason Biggs nem zsidó – és ezzel ő maga poénkodott a minap a Page Six nevű portálnak.

„Attól tartok, ha Hollywood megneszeli ezt, nem fogok több munkát kapni” – nyilatkozta Biggs, hozzátéve: „Különösen most, amikor a kulturális appropriációval nagyon érzékeny időket élünk, még azt mondanák, hogy nem lehet megbízni a szereppel, hiszen nem vagyok zsidó”.

Biggs egyébként nagyrészt olasz, illetve angol felmenőkkel rendelkezik, katolikusként nevelkedett New Jersey-ben. A színész 2008 óta együtt van feleségével, Jenny Mollen színésznővel. Két fiuk van – a második fiú a Lazlo nevet kapta.

(via Neokohn)

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2021. február 16. 00:11
A maffiás filmekben meg zsidók alakítják a digókat. Meg mindenki mást.
kronosz85
2021. február 15. 16:46
Igazából nem is értem, hogy 21. században mi jelentősége van annak, hogy zsidó vagy nem zsidó. Megáll a Föld forgása, ha zsidó? #Ugyanmár
Karbantartó9
2021. február 15. 16:03
Óriási a csávó!
vastaps
2021. február 15. 15:41
...az szegyen ,hogy en egy filmet se lattam ennek a hires nem zsido szinesznek' ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!