Lánczi Tamás: Az uniós pénzekből egy fillér nem érkezett

2021. február 08. 22:39

Újabb intézkedést jelentett be Varga Mihály a gazdasági újranyitási akcióterv részeként, erre reagált a politológus.

2021. február 08. 22:39
null

Lánczi Tamás a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának vendége volt Fodor Gáborral, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítójával. A műsorban Varga Mihály bejelentésével kapcsolatosan Lánczi Tamás megjegyezte: Magyarország „kisebb karcolásokkal megúszta a járvány eddigi gazdasági hatásait”, ellenben Európa déli országaiban komoly gondok vannak.

Talán azt kevesen tudják, hogy azok az uniós pénzek, amiről sokat beszéltünk az elmúlt időszakban, az nem érkezett meg, se hazánkba se a déli országokba

– fűzte hozzá a politológus.

Fodor Gábor üdvözölte a kormány lépéseit, s mint mondta, Magyarország abban érdekelt, hogy „a nyugati országok és hazánk is” minél gyorsabban talpra álljon.

A műsorban szóba került Gyurcsány Ferenc újabb videója, mely a közösségi médiában jelent meg. „Mi volt ezzel a cél? [...] Szomorú vagyok” – kommentálta Lánczi Tamás. Fodor Gábor pedig úgy fogalmazott, „ez a videó nagyon rosszul néz ki, de olyan nagy meglepetés nem ért senkit”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. február 10. 15:51
A pénzek mandinerből is érkezhetnek. Valaki az egyenes lökéseket, valaki a mandinereket szereti. Mindenki a lyukba akar beletalálni.
simonvitéz
2021. február 10. 12:14
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/tunetmentes-koronavirus-gyerekek-kerultek-korhazba-itthon-sulyos-gyulladassal/585l512 A másiknál szimplán ird be a keresőbe: covid hosszútávú hatásai és egy rakat címet ki fog adni.
Pelso j.
2021. február 09. 09:27
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/IP_20_2241 https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/ip_21_309 egyetlen fillér sem....
jánosbácsi
2021. február 09. 08:40
Talán kevesen tudják, még Lánczi Tamás sem. "A közbeszerzési törvények reformját kéri az Európai Unió Magyarországtól. A lépést a rendszerszintű csalások visszaszorítása érdekében várják még azelőtt, hogy több milliárd euró válik elérhetővé az uniós helyreállítási alapból – tudta meg a Reuters egy belső dokumentumból. Az Európai Bizottság feladata a 750 milliárd eurós alap kezelése és már több uniós államtól kérte, hogy változtasson az alapok kiosztásának gyakorlatán. A január 26-i bizottsági dokumentum meghatározza, milyen konkrét jogi változtatásokat várnak a magyar kormánytól, amely még nem reagált. Az OLAF, az Unió csalásellenes hivatalának tavalyi jelentése szerint 2015 és 2019 között Magyarország esetében az uniós források elköltésének közel 4 százalékában találtak szabálytalanságot, miközben az uniós átlag 0,36 százalék, a második legrosszabb eredményt elérő Szlovákia esetében pedig 0,53 százalék."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!