Bűnügyi nyomozást javasolnak Donald Trump ellen

2021. február 08. 22:58

Liz Cheney republikánus kongresszusi képviselő vetette fel az ötletet.

2021. február 08. 22:58
null

Liz Cheney felvetette annak lehetőségét, hogy bűnügyi nyomozás induljon Donald Trump ellen, véleménye szerint ugyanis az ő beszéde robbantotta ki a Capitolium elleni ostromot január hatodikán – írja a Guardian. Cheney rámutatott egy Twitter-bejegyzére is, amelyben Trump Mike Pence-t, saját alelnökét támadta közvetlenül azután miután kitört a felkelés.

– mondta Trumppal kapcsolatban, hozzátéve: „tudni akarják, hogy a tweet, amelyben Mike Pence-t gyávának nevezte, miközben folyt a támadás, vajon előre megfontolt próbálkozás volt-e arra, hogy erőszakot provokáljon”.

Miképp arról előzetesen beszámoltunk, a héten kezdődik Donald Trump impeachment-eljárása. Trumpot „felkelésre történő felbujtással” vádolják, a volt elnök elítéléséhez legalább 17 republikánusnak is ellene kéne szavaznia.

Nyitókép: Saul Loeb / AFP

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. március 27. 05:31
Liz Cheneyt egyszerűen megvették Trump ellenségei. Ő egy áruló a sok közül.
Harangláb
2021. február 09. 21:20
" Aztán majd ne tessék csodálkozni, ha az ügyvéd a tárgyaláson igen súlyos büntetést kér...." :)
Aerion
2021. február 09. 17:30
Érdekelne, hogy mivel zsarolják vajon a magukat demokratának nevező emberiségellenes bűnözők ezt a lízcsínit. Bár lehet, hogy erre sincs szükség, ő egyébként dikcsíni lánya, a fiatalabb bus elnök alelnöke volt, pozíciójában az USA egyik legnépszerűtlenebb politikusa. Egész mostanáig. A bájden-féle brancs alulmúlhatatlan lesz/van.
holder
2021. február 09. 15:03
Én már tobbszor írtam, hogy kérjen menedékjogot nálunk. Ha Gruevszki megkapta - Trump simán meg fogja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!