A héten kezdődik a Trump elleni impeachment

2021. február 08. 12:55

A volt elnök elítéléséhez legalább 17 republikánusnak is ellene kéne szavaznia, írja a Szabad Európa.

2021. február 08. 12:55

Az amerikai Szenátus száz szenátora február 9-én kezdi meg az eljárást, aminek keretében ítéletet hoznak majd Donald Trump ügyében, akit „felkelésre történő felbujtással” vádolnak, amiért a vád szerint szerepe volt abban, hogy halálos zavargások törtek ki a washingtoni Capitoliumnál, miközben a Kongresszus éppen Joe Biden választási győzelmét hitelesítette, számol be a Szabad Európa.

Az amerikaiak többsége, egész pontosan 56 százalék, amellett van, hogy ítéljék el Trumpot és tiltsák el közhivatal viselésétől, derül ki az Ipsos az ABC News számára készített, február 7-én publikált közvélemény-kutatásából. Ennek ellenére igen valószínűtlen, hogy Trumpot tényleg elítélik, mivel ehhez legalább 17 republikánusnak is ellene kéne szavaznia, amire nincs sok esély.

(Szabad Európa)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 08. 17:56
imPÖCSmenta leszarva!!!!!!!!!!!!!!!
figyelő4322
2021. február 08. 17:41
Jóformán semmi esélye, hogy Trumpot elítélik, de a DemoCRAP szavazókat ki kell elégíteni a cirkusszal!
Világlátó
2021. február 08. 14:20
A sztalinista USA diktatúrában leszámolnak az ellenforradalmi lázongókkal. És ez sajnos nem vicc, USA-beli ismerősöket totál megfélemlítették (konzervatívok). Lényegében jelenleg, ha konzervatív vagy az USA-ban, bármikor tönkreteheti az életedet a kommunista-liberális diktatúra, magyarán a "demokraták" és a közösségi média ifjúkommunista szabadcsapatai. Erre ácsingóznak a MO-i libsik is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!