Tatabányán csökken a képviselői fizetés és leépítés lesz a városházán

2021. január 07. 14:18

Szücsné Posztovics Ilona polgármester szerint az intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent.

2021. január 07. 14:18

Harminc százalékkal csökkentik Tatabányán a képviselők fizetését, csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán, és költségcsökkentő intézkedések is várhatók a város életének számos területén – közölte közösségi oldalán csütörtökön a város ellenzéki polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta: a város 16 milliárd forintos költségvetésében 2 milliárd forintos hiányt okoztak a járványhelyzet miatt elmaradt bevételek és a kormányzati elvonások. A polgármester kiemelte, hogy a tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból.

Csökkentik a városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottsági tagjainak létszámát. A törvényben előírt feltételeket betartva kettővel kevesebb igazgatósági tagra és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség. A polgármesteri hivatalban egyes feladatok összevonása után csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz, ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg – ismertette a polgármester.

A városházán megszüntetik a szolgálati időt jutalmazó hűségpénzt, ami 60 millió forinttal csökkenti a kiadásokat. „Ezentúl nem a hűséget, hanem a teljesítményt kívánjuk díjazni” – fogalmazott a polgármester, aki közölte azt is, hogy a jelenlegi kettő helyett februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz. Szücsné Posztovics Ilona azt mondta, a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. január 08. 06:42
He-he erre kíváncsi leszek.
Jamie007
2021. január 07. 19:06
Nem ez a lényeg, hanem az, hogy a személyi intézkedéseivel tulajdonképpen a helyi MSZP-t csinálja ki. Ez nyílt támadás a Dk részéről az maszop ellen. Ami nem baj, csak furcsa :D Bölcs döntés, egy 50-50%-os közgyűlésnél..
files32
2021. január 07. 17:26
Ha ez bejön az Eresz-nél is be kell vezetni.
kisgul
2021. január 07. 16:27
Az ellenzék, ha hatalomra kerül, a megszorításokon kívül semmire sem képes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!