Moderna-vezér: A koronavírus nem fog eltűnni az életünkből

2021. január 14. 17:39

Egy egészségügyi konferencián a koronavírus hosszú távú jövőjéről nyilatkozott Stephane Bancel, a Moderna vezetője.

2021. január 14. 17:39
null

Stephane Bancel, az Európai Unióban is engedélyeztetett vakcinát gyártó cég, a Moderna vezérigazgatója azt mondta egy egészségügyi konferencián, hogy a koronavírus nem fog eltűnni az életünkből, valamilyen formában mindig velünk lesz – olvasható a Forbes oldalán.

A konferencián több járványügyi szakember is nyilatkozott arról, hogy valószínű, hogy a koronavírusból endémia lesz, ami annyit tesz, hogy rendszeresen és tömegesen – noha alacsonyabb esetszámokkal – elő fog fordulni egy-egy területen, akár az influenza. Bancel egyetértett velük, véleménye szerint „örökké együtt kell élnünk a járvánnyal.” Hozzátette: folyamatosan monitorozni kell majd az új mutációkat és a vakcinát fejlesztőknek ehhez mérten iterálni, hogy a vakcina minden mutáció ellen hasson.

Címlapképen: Stephane Bancel. Fotó: Bertrand Guay / AFP

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. január 15. 15:34
Ezt lehet, hogy azért mondja, mert a csapata részt vett a tervezésben?...
Andilla
2021. január 15. 00:07
Ez már nem eleve így volt kitalálva?
zara
2021. január 14. 23:58
itt a bizonyiték :) https://videa.hu/videok/film-animacio/virus.mp4-cdc-koronavirus-simpsons-LtqJC1cwuRKfJyRc
zara
2021. január 14. 23:55
ez a terv milyen jó üzlet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!