Karikó Katalin Orbán szerint egy asszonyság

2021. január 03. 21:48

Ebben minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről gondol.

2021. január 03. 21:48
Szabó Tímea
Szabó Tímea

„Orbán Viktor ma »kisújszállási asszonyságnak« nevezte Karikó Katalint. Karikó az az Amerikában élő kutatóbiológus/biokémikus, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a Covid-19 elleni Pfizer–BioNTech-vakcinát, az első klinikailag is bizonyított hatékonyságú koronavírus elleni oltást. A Pfizer-vakcinával oltják jelenleg Európában, az USA-ban és itthon is az embereket. Karikó a BioNTech cég alelnöke. Orbán szerint viszont egy »asszonyság«.

Azt hiszem, ebben minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről és a tudományról külön-külön és együtt is gondol. A lopás, a csalás, mások elnyomása és megalázása pusztán a következménye annak a középkori és kíméletlen gondolkodásnak, amelyet Orbánék minden téren a magukénak vallanak. Minden ott kezdődik, hogy miként gondolkodunk és beszélünk a másik emberről. Ha befogadóak és szolidárisak vagyunk, ha másokat magunkkal egyenrangúnak tartjuk, ha nem tekintjük magunkat semmilyen módon különbnek, mint bármely más ember, és nem utolsósorban elismerjük mások munkáját anélkül, hogy azt vagy kisajátítanánk, vagy bármilyen lekicsinylő jelzővel kísérnénk, az a cselekedeteinkben is meglátszik majd.

Orbán egy kényúr, és ennek következményeit nyögjük különböző mélységekben minden nap. ’22-től viszont véget vetünk az önkényuralomnak.”

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. január 04. 21:02
Na te műveletlen, üvöltöző borzalom! Itt egy cikk neked szól. Karantéba helyezett asszonyság https://vasarnap.hu/2021/01/04/karantenba-helyezett-asszonysag/ "Ó dicsőséges Asszonyság, Napszépen fénylő tisztaság, Kit illet mennyben boldogság, És égben, földön méltóság." Így kezdődik egyik legszebb, legrégibb Mária-énekünk. Ha én Szabó Tímea lennék, bizonyára fölháborodnék. Ha Bősz Anett lennék, talán még bocsánatot is kérnék mennyei édesanyánktól, Szűz Máriától. És karanténba zárnám az ének első sorát. Arany János írja (Daliás idők V. ének, 3.): "Toldiné asszonyság tűnődék azonban Anyai örömben és anyai gondban" Micsoda lekicsinylő "jelző" - mondaná a nem-jelzőre Szabó Tímea. Középkor. Petőfi Sándor. Ha nem tévedek, Az apostol még kötelező olvasmány az iskolában. Borzalom, mit ír a középkoriasan gondolkodó költő: "Elérte a hintó a célt, Az úr s az asszonyság kiszáll" (Az apostol V.) Ezek után már félve jegyzem meg, hogy közismerten liberális szerzők sem ódzkodtak az "asszonyság" használatától. Konrád György például egyik kései interjújában ezt mondta: ...Az asszonyság elmondta, minden nap főz valamit a Messiásnak, mert azt képzeli, hogy mire eddig elér a lépcsőn, addigra nagyon elfárad és elcsügged,...
Cséfy
2021. január 04. 15:32
--
Cséfy
2021. január 04. 15:31
--
Élő Éva
2021. január 04. 15:07
Vannak ugye a Tisztelt Uraságok, meg az Asszonyságok. Tímea pártkoalíciójában nyilván a haver, a tesó, a csávó, a bige, a pasi, a f-szi, a 3,14 stb. stb. megszólítás a testhez álló. Ezek mind az elvtárs rokonértelmű megnevezései.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!