Hodász András az Instagramon bírálja egyházi feljebbvalóját

2021. január 14. 13:50

Az angyalföldi lelkész Instagram-posztban reagált Erdő Péter bíboros minapi nyilatkozatára.

2021. január 14. 13:50
null

A Papifrankó című blog szerzője, Hodász András csütörtöki Instagram-bejegyzésében burkoltan megkérdőjelezte Erdő Péter azon állítását, miszerint nem „tiltotta le” az angyalföldi Szent Mihály Plébánia plébániai kormányzójának közéleti blogját.

A 444.hu tavaly augusztus 14-én adott hírt arról, hogy Erdő Péter „behívatta” a plébánost, és „elbeszélgetett” vele, amit követően Hodász András önként leállította a Papifrankó nevű YouTube-csatorna szerkesztését. 

„Kedves mindenki! Úgy hozta az élet, hogy le kell állnunk a Papifranko oldalak (Insta, YouTube) szerkesztésével. Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük egyszer még találkozunk! Az eddigi tartalmakat nem töröljük” – írta Hodász András augusztusban. 

A héten jelent meg nagyinterjú a Válasz Online nevű internetes lapon Erdő Péter bíborossal aki Stumpf András kérdésére tagadta a 444 és a baloldali média korábbi értesüléseit Hodász András letiltásával kapcsolatban: 

– Miért tiltotta le akkor azt a papot, aki elég jól használta ezeket az eszközöket magától is? Hodász Andrásra célzunk, nyilván.

– Nem tiltottam le.

– Bejött ide önhöz, aztán miután távozott, hirtelen letörölte közösségi médiás oldalait… Azt mondja, nem kötelezte erre?

– Nem köteleztem rá.

– Valamit csak mondott neki, amitől letörölte jól menő csatornáit.

– Elmondtam, amit a közéleti szerepvállalásról és a láthatóság szintjeiről gondolok, de az atyára bíztam a döntést. Kétségtelen azonban, hogy a csend olykor jót tesz a léleknek.

– Ez olyan papokra is vonatkozik, akik keményen jobboldali politikai nyilatkozatokat tesznek?

– Mindenkire vonatkozik.

Az alábbi, rá vonatkozó kitételre Hodász András a továbbra is megtalálható személyes Instagram-fiókján reagált csütörtök reggel:

Frissítés: a fenti cikk megjelenés után további szerkesztésen esett át.

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. január 17. 12:53
A katolikus klérusban egyébként két balos pap volt : Hodász András, és az esztergomi bazilika plébánosa, Németh János, aki június 4-én nem engedte meg a harangozást. Nem sokra rá el is távolították, de beteg volt, már meghalt. Oly mértékben balosok, amennyire egy pap szerintem jobbos sem lehet.
Augustus1
2021. január 15. 13:04
Kösz. Igazad van.
Augustus1
2021. január 15. 12:05
Bocs', inkább folytatom. Tehát, ha úgy érzed, az intimszférádban akarok vájkálni, nem fontos válaszolnod, de megkérdem: amikor te megtértél (ha jól emlékszem, felnőttként, a Biblia elolvasásának hatására), ki keresztelt meg? Tartozol-e valamilyen keresztény felekezethez?
afium
2021. január 15. 09:57
Éretlen még és forrófejű. Jót fog tenni neki a pár éves "elcsendesedés".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!