Az erőszakmentes ellenállás amerikai hagyománya nemzedékeken át ível

2021. január 18. 16:04

Ahogy ezen a nyáron mindenféle fajhoz tartozó amerikaiak visszhangozták, hogy a Fekete Életek Számítanak.

2021. január 18. 16:04
Barack Obama

„Ha valakinek volt joga megkérdőjelezni, hogy érdemel-e megváltást demokráciánk, akkor az ifjabb Dr. Martin Luther King volt. Mivel a furkósbotokkal és a lincseléssel, a választási adókkal és az írástudási tesztekkel szemben sem engedett soha az erőszaknak, soha nem lengetett fehér zászlót, soha nem árulta el azt az országot, amelyet hazájának hívott, annak ellenére, hogy az minden igazságtalanságot és méltatlanságot elkövetett ellene.

Ehelyett álma megvalósításának leghatékonyabb – és legradikálisabb – módját tűzte ki céljául, és másokkal együtt menetelve, beülve, bojkottálva ismerte fel, hogy – mint mondta – »A gyűlölet nem képes elűzni a gyűlöletet; csak a szeretet képes erre«

Bátorságának, fegyelmének, látásmódjának és ez ehhez járuló mindennek ellenállni képes kitartásának magvai évekkel később gyümölcsöt hoztak. Elhozta nekünk az állampolgári jogokról szóló törvényt. A szavazati jogokról szóló törvény. Az erőszakmentes ellenállás amerikai hagyománya nemzedékeken át ível, ahogyan ezen a nyáron is láthattuk, amikor mindenféle fajhoz tartozó amerikaiak visszhangozták példáját azzal, hogy felálltak és kimondták, hogy a Fekete Életek Számítanak – nem többet, de nem is kevesebbet.

A #MLKDay napon az ő életét ünnepeljük, de arra is fel vagyunk szólítotva, hogy saját szolgálatunk révén éljük meg az általa vallott értékeket. Íme néhány mód, amellyel bekapcsolódhatsz a közösségbe: bideninaugural.org/day-of-service/

Hazánk történetének kemény fejezete közepén vagyunk, de az #MLKDay-nek emlékeztetnie kell minket arra, hogy korábban is éltünk már át nehéz időket – és arra, hogy erősebbek lettünk általuk. Csupán azért, mert soha nem hagytuk el a demokráciánkba vetett hitet. Csak azért, mert soha nem hagytuk abba tökéletesítésének munkáját. És csak azért, mert még a megfélemlítés, a megkülönböztetés és az elképzelhetetlen szenvedés ellenére sem hagytuk abba a szebb napról való álmodozást – és soha nem mulasztottuk el beletenni a hosszú, nehéz és elengedhetetlen munkát”.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. január 19. 17:47
láttuk a fekete tesóidtól az erőszak mentes rablást és gyujtogatást! totál hazug lett usanka! mignem szovjetúniót követi és szétesik
levig79
2021. január 19. 14:22
Lehet humorizálni, anyázni, fikázni, sőt, védeni is, de ez valami egészen félelmetes. Ezek hisznek a felsőbbrendűségükben, és nem riadnak vissza semmitől, a gyilkolástól sem. Ha kell a saját anyjukat adják el, gyerekeiket végzik ki. Semmi nem számít. Sikerült fanatizálni amerika idióta sejthalmazait, a gyerekek saját szüleiket jelentgetik fel, diplomákat vesznek vissza, biztosításokat mondanak le, munkahelyről rúgnak ki, digitálisan kivégeznek - egyelőre még csak digitálisan. De ne legyenek illúzióink, fizikailag is kivégeznek ha kell. Nincs határ, nincs semmi. Ez már a gonosz uralma, nálam már a nyári események is bejeleztek vörösbe bőven... holnap hivatalosan is 5-ös fokozatba kapcsol az emberiség a saját megsemmisítésében. A mi kis szánalmas nokedlieink pedig csorgó nyállal és mohó élvezettel, részegülten próbálják utánozni, átültetni ezt a romlást ide is.
zakar zoltán béla
2021. január 19. 11:20
a rab tavasz
adonyi29
2021. január 19. 10:56
Ennek a futyinek ki adott szot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!