Valószínűleg nem nyújt örökös védettséget a COVID19 oltás

2020. december 03. 22:41

Egy tanulmány szerint a Moderna védőoltása legalább háromhónapos védettséget biztosít.

2020. december 03. 22:41
null

A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni védőoltásának hatására antitestek képződnek, amelyek az oltás után legalább 90 napig védettséget biztosítanak a New England Journal of Medicine orvosi szakfolyóiratban megjelent tanulmánya szerint. A védettség időtartama ennél kétségkívül hosszabb, de ezek az első, több hónapra vonatkozó adatok, amelyeket egy tudományos folyóiratban is hitelesítettek.

A közegészségügyi intézetek kutatói bevizsgálták a vakcina második adagjának beadása után 90 nappal a kétféle antitestet. A második oltás 28 nappal követte az elsőt. A kutatók az antitestek kismértékű, várt szintű csökkenését tapasztalták a beoltott pacienseknél, de ez a szint így is magas volt, és meghaladta a Covid-19-betegségből felgyógyult egykori betegek vérében természetesen képződő antitestek szintjét. A kísérletek első szakaszában semmilyen nem kívánatos mellékhatást nem tapasztaltak.

Az antitestek az immunrendszer válaszának egyik összetevői, az úgynevezett B-limfociták vagy B-sejtek termelik az antitesteket, a T-sejtek pedig elpusztítják a fertőzött sejteket. A kutatók megjegyezték, hogy az immunmemória sejtjeit még nem ismerik, de a korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a védőoltás előidézi a killer vagy ölősejtek termelését.

(MTI)
 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borsika
2020. december 06. 07:29
Örökös védettséget csak a TyuriPácsi örökkötvénye nyújt.
LAW AND ORDER
2020. december 05. 08:19
Élethossziglani kiszolgáltatottság a biotech IPARnak?!?! Ha egy kormány nemzeti érdek mentén kezdene el politizálni, akkor a cégek mögötti Rothschildok, Rockefellerek, Sorosok sajnálkozva közleményt adnak ki, hogy éppen elfogyott a vakcina, járvány lesz?! AZT MÁR NEM!!!
egyvilág
2020. december 04. 19:17
A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek: https://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
Box Hill
2020. december 04. 19:09
Volt egyáltalán, aki ezt remélte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!