Halálos ítéletet küldtek Orbán Viktornak, Áder Jánosnak és másoknak – végül alkotmányellenes bűncselekménnyel vádolták meg őket

2024. április 22. 23:08

A gyermeküket nem anyakönyveztető és oltató Posta Imrének és feleségének az ügyész 1 év 6 hónap börtönt ajánlott.

2024. április 22. 23:08

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az Index arról számolt be, hogy a Posta Imréhez köthető, úgynevezett PI-kör tagjait folytatólagosan hallgatja meg a bíróság. Emlékeztes, hogy az ügy kiskorú veszélyeztetése miatt indult, és a végén olyan alkotmányellenes bűncselekménnyel vádolták Posta Imrét és társait, amivel 

a rendszerváltás óta még senkit nem állítottak bíróság elé.

A lap felidézte, hogy 2019-ben védőoltás, anyakönyv és TAJ-szám nélküli gyermek miatt intézkedett a hatóság a Bács-Kiskun vármegyei Dusnokon. A szülőktől elvették a csecsemőt, és csak másfél év múlva adták vissza a kisfiút a fiatal párnak. A pár eközben közeledett a Posta Imre-féle PI-körhöz, mely akik sérelmeik miatt egy idő után már egy maguk által felállított bíróság nevében küldtek 

halálos ítéletet többek között Orbán Viktornak, Áder Jánosnak és több hazai politikusnak.

A kör tagjai ellen a vád alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntette volt. 

„Mondjátok azt, hogy zsidók vagytok, mert azok nem oltakozhatnak!”

A házaspár női tagja H. Á. – aki férjével együtt nem járult hozzá, hogy a nevüket vagy a fotójukat a sajtó közölje – a Budapest Környéki Törvényszéken hétfőn arról beszélt, hogy újszülöttje „egészséges, jól táplált gyermek volt”. Férjével nem akarták anyakönyveztetni a kisbabát, ahogy a kötelező védőoltásokat sem szerették volna beadatni. H. állítja, 

nem oltásellenesek, csupán szeretnék, ha mindenki maga rendelkezhetne arról, hogy mikor és milyen védőoltást kap. 

A nő vallomása szerint egy orvosnál jártak a kisbabával, amikor K-vitamin hiány alakult ki az egészségügyben. A szakember ezért azzal a tanáccsal állt elő, hogy zöldségek formájában adják be a gyereknek a hiányzó vitamint. Állítása szerint egy orvos barátjuk a következőt javasolta nekik:

Mondjátok azt, hogy zsidók vagytok, mert azok nem oltakozhatnak!”

A nő végül távolabb, Pécsváradon talált egy olyan gyermekorvost, aki TAJ-szám nélkül is praxisba vette a gyermeküket. Elhangzott, hogy helyben nem akarta a dusnoki védőnőt felkeresni, mert szerinte a faluban „többen is rettegtek tőle”. Annak ellenére, hogy az anya állítása szerint soha nem volt semmi baja a gyermeke egészségének, 2020 januárjában a hivatalok mégis kiemelték a gyereket a családból.

Halálos ítélet és isteni gondviselés

A lap megjegyezte, hogy 

a gyermek veszélyeztetése mellett zaklatás miatt is indult eljárás a szülők ellen. 

A történtek miatt ugyanis a szülők levélben keresték az eljáró járási hivatalt, még számlát is benyújtottak nekik. „A cechet mégsem forintban kérték kiegyenlíteni, hanem unciában, amit azzal magyarázott, hogy abból kevesebb van az embereknél”. Az ügy a történtek miatt el is került egyik kormányhivatalból a másikba – tették hozzá.

A beszámolóból az is kiderült, hogy a házaspár még gyermekük kiemelése előtt, 2019 őszén elkezdett közeledni a Posta Imre-féle PI-körhöz, majd a kalocsai találkozójuk után az ügyben eljáró jegyző házához mentek, ahol végül nem csináltak semmit.

Ezután idézték az anyát, aki a történtek miatt úgy érezte, „kiszakítottak egy darabot a lelkéből”, amikor az állami szervek elvették a gyerekét. A Skype-on tartott egyeztetések alatt megfogalmazódott bennük, hogy 

bíróság elé kellene állítani a politikai élet kiemelkedő szereplőit.

 Így elektronikusan és postai úton is idézéseket küldtek a „vádlottaknak” arról, hogy tárgyalást tartanak az ügyükben. Mivel az üléseken nem jelentek meg a „vádlottak”, így a 2021-es kulcsi találkozón 

már a halálos ítéleteket hirdették ki.

H. Á. szerint ez nem azt jelentette, hogy ők mentek volna elkövetni a gyilkosságokat, hanem az isteni gondviselésre bízták volna az „elítélteket”.

Nem voltak politikai törekvéseik

2021 nyarán a kisfiú végül visszakerült a dusnoki házaspárhoz, és ezzel a szülők eltávolodtak a PI-körtől, azonban Posta Imrével és társaival tartották a kapcsolatot, 

mert barátokként tekintettek rájuk. 

Az anya kérdésre válaszolva azt állította, hogy szerinte a PI-kör nem antiszemita, habár Posta Imre többször is szitokszóként használta a „zsidó” kifejezést. Nem voltak politikai törekvéseik, nem akartak párttá alakulni H. Á. szerint, így amikor egyikük arról álmodozott, hogy a kör férfi tagjai bevonulnak az Országgyűlésbe, és átveszik a hatalmat, azt inkább infantilisnek nevezték, majd elhatárolódtak tőle.

Többször is kiemelte, hogy ők nem akartak senkinek semmi rosszat, csupán szembesíteni akarták a hatóságokat a tettük szörnyűségeivel – idézte az Index.

A dusnoki házaspárnak az ügyész 1 év 6 hónap börtönt ajánlott, amit 3 év próbaidőre felfüggesztene és javasolta, hogy 1 évre tiltsák el őket 18 év alatti gyerek gondozásától és nevelésétől – írták.

A vádirat szerint Posta Imre Magyarország alkotmányos rendjével szemben fennálló elégedetlenségétől vezérelve az interneten és más módon kezdte el terjeszteni nézeteit, majd ennek fórumaként létrehozta az úgynevezett PI-kört. Egyre több követőre tett szert, és 2019-ben megismerkedett Kovács Áron másodrendű és Ferencziné Ambrus Emő harmadrendű vádlottakkal.

A csoport leképezte a demokratikus állami berendezkedést, a másodrendű vádlottat bírói hatalommal ruházták fel, míg a harmadrendű vádlott feladata a PI-kör anyagi feltételeinek koordinálása volt.

Szintén a csoport tagja lett a hatodrendű és hetedrendű vádlott is, akik 2019-ben megakadályozták az otthon szakszerű segítség nélkül született gyermekük anyakönyvezését, és az újszülött védelmében eljáró szakemberekkel való együttműködést módszeresen és teljesen visszautasították.

Mindemellett 2021-ben a PI-kör tagjai különböző ismert közéleti szereplőkkel és politikusokkal, közöttük Orbán Viktorral szemben fogalmazták meg a halálos ítéletüket. 

A hét vádlottat alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntettével és más bűncselekményekkel, többek között emberölés előkészületével vádolja az ügyészség.

Posta Imre 8 év fegyházbüntetést kapott ajánlatként az ügyésztől. A bűncselekmények elkövetését tagadja, a minősítéssel viszont nem volt problémája – ismertette az Index.

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. április 23. 20:45
mert be kellett zárni azt a kurva Lipótmezőt....ugye qrcsány?
KBA98
2024. április 23. 16:19
Dúró Dóra a 4 gyerekes "anya" a vezér ürü ebben a műfajban! Csak azt nem tudom, hogy mit tenne, ha valamelyik gyereke egy olyan betegségben halna meg, mely már nincs is Magyarországon!
2024. április 23. 14:25 Szerkesztve
"A dusnoki házaspárnak az ügyész 1 év 6 hónap börtönt ajánlott, amit 3 év próbaidőre felfüggesztene és javasolta, hogy 1 évre tiltsák el őket 18 év alatti gyerek gondozásától és nevelésétől" A felfüggesztett börtönt talán el is fogadták volna, de az eltiltást a gyereküktől biztosan nem. Az egész történet ezzel indult. Az ügyésznek meg üzenem hogy a) ha egy év múlva alkalmasak a gyerek nevelésére, akkor most is; b) ez a büntetés a gyereket is büntetné, nem csak a szülőket...
zakar zoltán béla
2024. április 23. 08:26
Elme letileg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!