Mintha a baloldal azért drukkolna, bukjon el az ország

2020. december 30. 07:59

Csak a polgári kormány a garancia a családtámogatások megőrzésére. (Interjú)

2020. december 30. 07:59
Novák Katalin
Novák Katalin

„– Jövőre is bejelenthet új családtámogatási intézkedést Orbán Viktor az évértékelőjében, vagy most meg kell húzni a nadrágszíjat?

– Idén beelőztük az évértékelőt, hiszen már most tudjuk, hogy januártól indul minden idők legnagyobb otthonteremtési programja, megkezdjük a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését, júliustól pedig megemeljük a félévesnél kisebb gyermeket nevelő édesanyák támogatását. Nem vártunk tehát egy évet a következő nagy lépésig a járvány okozta válsághelyzet ellenére sem. Ez egy bizonytalan helyzet mindannyiunk számára, de alapelvünk, hogy a családtámogatásokhoz nem nyúlunk, sőt törekszünk arra, hogy egy picit mindig többet tudjunk adni. Bízom benne, hogy erre a jövő évben is lesz lehetőség.

– Mit kell tudni a nemrég bejelentett lakásfelújítási támogatásról?

– Az otthonfelújítási támogatás költözés nélkül, a család már meglévő otthonára költhető maximum hárommillió forintos, vissza nem fizetendő támogatás, amelyből a munkálatok költségének felét lehet finanszírozni. Akár már egy gyermek után is igényelhető annak 25 éves koráig, vagy fogyatékkal élő, gyermekek otthongondozási díjának igénylésére jogosító gyerek esetében életkori megkötés nélkül. Egyszülős és mozaikcsaládok is élhetnek ezzel a lehetőséggel. Egyetlen egy dologra kell figyelniük a családoknak: gyűjteni kell a számlákat, hogy benyújthassák azokat. Azt érdemes még tudni, hogy a támogatás összege felerészben fedezheti az anyagköltségeket, felerészben pedig a vállalkozói munkadíjat. Ráadásul februártól államilag támogatott otthonfelújítási kölcsönt is felvehetnek, akiknek most nincs pénzük a felújításra.

– A baloldal a parlamentben a járvány kezdete óta folyton arról beszél, a kormány miatt van veszélyben az emberek egészsége, egzisztenciája. Mit gondol erről?

– Minősíthetetlen az a színvonal, amit az ellenzéki képviselők a parlamentben nyújtanak. Ezzel nemcsak a destruktivitásukra, hanem a stílusukra is gondolok. Nem értem, miért érzi feladatának a baloldal, hogy elvegye az emberek jókedvét, reményét. Mintha élveznék, amikor gonosz álhírekkel rombolják a magyarok mindennapjait, közérzetét. Mintha kifejezetten azon drukkolnának, hogy bukjon el az ország minden fronton: a járvány elleni védekezésben, az uniós források megszerzésében, a Magyarország elleni támadások elhárításában, a migráció elleni küzdelemben, a határokon kívül élő nemzettársaink megvédésében. Vajon kinek az érdekképviseletére esküdött fel az, aki ilyen politikát folytat? Még a családok elégedettsége is fáj nekik. Amikor elindul egy támogatás, olyan dühvel támadják, hogy sokan alig merik elhinni, hogy valóban jól járhatnak.”

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. január 01. 15:41
Annakidején, amikor Gyurcsány Ferenc volt Magyarország miniszterelnöke, Fletó ellátogatott--feleségestűl, azaz d.k.-val együtt--a Vatikánba, a Római Pápához. A PÁPÁHOZ, aki magánkihallgatáson fogadta a MAGYARORSZÁG KÉPVISELEETÉBEN OTT megjjelent Gyurcsány házaspárt. MInt tudjuk a BŐBESZÉDŰ FLETÓ ott azzal is elkezdett dicsekedni, hogfy Ő--ÚGYMOND "RENDSZERES BÉRMÁLKOZÓ", NEM TUDVÁN AZT, HOGY A BÉRMÁLÁS SZENTSÉGE, A KATOLIKUS SZENTSÉGTAN TANITÁSA SZERINT EGY EMBER ÉLETÉBEN CSAK EGYSZER-EGYETLENEGYSZER VEHETŐ FÖL. Nekünk, magyar kereszténydemokratáknak és fideszeseknek LESÜLT A POFÁNKRÓL A BŐR(!!!) SZÉGYENÜNKBEN, ANNAKOKÁN, HOGY A MAGYAR MINISZTERLNÖK --A SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÓTA KERESZTÉNY MAGYARORSZÁG HIVATALOS KÉPVISELŐJE--EKKORA HÓTT-SÜLT BUNKÓPARASZT LUMPENPROLI, HOGY MÉG EZT A LEGALAPVETŐBB SZENTSÉGTANI-HITTANI HELYZETET SEM ISMERI,ÉS VAN KÉPE ODAMENNI FELESÉGESTÜL A VILÁGKERESZTÉNYSÉG KÖZPONTJÁBA, ÉS ÉGETNI SAJÁTMAGÁT ÉS EGÉSZ MAGYARORSZÁGOT, MINT EGY FELMOSÓRONGYOT!--BUNKÓSÁGA-TUDATLANSÁGA OKÁN!!! És nem ks az volt a leginkább "égő" a dologban hogy nem tudja, mert hiszen senki nem tanul semmit az aunyukája hasában....minbt tudjuk. Hanem az, hogy KÉRKEDIK VELE, GÁTLÁSTALANÚL, TELJES NAIV TUDATLANSGGAL "KÖZKINCCSÉ TESZI" A SAJÁT BUTASÁGÁT, TÁJÉKOZATLANSÁGÁT, BUNKÓSÁGÁT...OHNE ZSINEG! SZÓVAL MI MAGYAR KATOLIKUSOK, KERESZTÉNYDEMOKRATÁK SZÉGYELLTÜK MAGUNKAT NAGYON--SŐT A SZENTATYA MAGA IS--DE EGY KUKKOT SEM SZÓLTUNK AKKOR! ÁMDE! Nekünk eszünk ágába nem volt azt hangoztatni vagy szóvátenni, hogy gyurcsányi csak az MSZP-képviselné--akkor még nem volt DK--és minket magyar kereszténydemokratákat-fideszeseket nem..esetleg minket nem. MI FÁJDALMASAN BÁR DE LENYELTÜK OTT AZT A KESER BÉKÁT: HOGY BIZONY NEKÜNK MAGFYAROKNAK ILYEN BUNKÓPARASZT KÉPVISELŐNK ADATOTT CSAK MINT AZ A GY., AKI A RÓMAI PÁPA ELŐTT AZT SEM TUDJA, HOGY BÉRMÁLKOZNI NEM LEHET "RENDSTERESEN"! Amivel nem az a baj, hogy nem tudja, hanem hogy legalább utánanézhetett volna, ha már szóbahozza ÉS KÉLRKEDIK VELE--KÉRKEDIK A BUTASÁGÁVAL, RÁADSUL NEM IS TUD RÓLA AKKORA HÓTTBUNKÓ. NEM IS AZÉRT MONDOM HOGY CSESZEGESSEM A SZEGÉNY HÜLYÉT--GYURCSÁNYT--HANEM AZÉRT, HOGY MEGMUTASSAM: MI KERESZTÉNYDEMOKRATÁK-FIDESZESEK MAGYARORSZÁG A MAGYAR NÉP TÖRVÉNYES KÉPVUSELŐJÉNEK TARTOTTUK A BUNKÓ GY,.T IS--HA NAGYON NEM IS TETSZETT AZ, AMIT Ő POLITIKAILAG CSINÁLT(!)--, ÉS MEG IS VALLOTUK AZT A "'KÜLSŐK"': EURÓPA ÉS A VILÁG ELŐTT. Holott mi nem választottuk őt, sőt jócskán útáltuk műr akkoriban is(!!!), de mi a "mostaniakkal ellentétben" demokraták vagyunk ÉS TISZTELJÜK A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIA TARTALMÁT ÉS GYAKOROLJUK IS AZT--AKKOR IS HA AZ NEKÜNK IGENCSAK KINOS VOLT. MINT LEIRTAM A FENTI ESETBEN....
syphax
2021. január 01. 14:31
""..Mintha a baloldal azért drukkolna, bukjon el az ország.." SAJNOS, NEM(!) "MINTHA"! HANEM 100%-IG BIZTOS, HOGY AZÉRT. PERSZE KÖZBEN EZT-MINDEZT SZEMÉRMETLENŰL LETAGADJÁK-LEHAZUDJÁK MONDVÁN: ŐK "'CSAK"(??? !!) ORBÁNT ÉS A FIDESZT AKARJÁK KINYIRNI. Presze az ORSZÁG a mi országunk feje fölött de inkább a FEJE FÖLÜL! Kélptelenek folfogni azt hogy az ORSZÁG, MAGYARORSZÁG MI(!!!) VAGYUNK, AKIK A FIDESZ VÁLASZTOTTUK--MOST ÉPPEN MIS, MÁSKOR MÁS: HORN,GYURCSÁNY, BAJNAI STB-- ÉS AZÉRT VÁLASZTOTTUK ŐKET, HOGY AZT ÉS CSAK AZT TEGYÉK, AMIT TESZNEK, AMIT ÖN IS TESZ, KEDVES KATALIN !!! AZ ORSZÁG IGENIS MINDIG AZZAL AZ IRÁNYIT IMPÉRIUMMAL AZONOS AKIT ÉPPEN A LEGOTÓBBI ÉVES CIKLUSRA MEGVÁLASZT--MOST IGENIS A FIDESZ ÉS DR.ORBÁN! KORÁBBAM GYURCSÁNY ÉS BAJNAI VOLTA AZ "ORSZÁG"--NEKÜNK IS ŐK(!!!) VOLTAK , AKIK NEM RÁJUK SZAVAZTUNK, S NEKÜNK "EZT" AKKOR ÖNÖKKEL ELLENTÉTBEN ESZÜNK ÁGÁBA NEM VOLT KÉTSÉGBEVONNI(!!!)--4 ÉVRE LEGALÁBBIS. NEM LEHET VÁLOGATNI, ILL. LEHET DE CSAK A VÁLASZTÁSOKKOR! EZ NEM OLYAN BONYOLULT, HOGY NE LEHETNE FÖLFOGNI!!!
FOB
2020. december 31. 21:17
Nyuszika, az ország nem ti vagytok. Nem a Fidesz, ami már rég nem fiatal és rég nem demokrata, és nem is a 0,01%-ot hozó keresztéynemzeti nemzetikeresztény KDNP Vadásztársaság.
Leo3
2020. december 31. 08:54
Hát igen. A baloldali vezetéstől sok évtized alatt megtanultuk, hogy legálisan választást nem tudnak nyerni! Azt is megtanultuk, hogy ha ők kormányoznak, az lopással, adóemeléssel, az emberek kizsákmányolásával lesz fűszerezve és az ország kiárusításával! Köszönjük, de soha többet baloldalt! Az országnak elege van belőletek, főleg most, amikor látjuk, hogy a ballibek vezette települések egymás után vezetik csődközeli helyzetbe a településeket. Annak idején pont a nemzeti kormány vállalta át a ballibek adósságának a kifizetését is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!