Királyi páncélt ajándékozott karácsonyra a kormány Lengyelországnak

2020. december 29. 21:17

II. Zsigmond Ágost lengyel király gyermekpáncélját ajándékozta a kormány Lengyelországnak.

2020. december 29. 21:17
null

„A Magyar Köztársaság Kormánya és a Lengyel Köztársaság Kormánya közötti kulturális és tudományos együttműködésről szóló, Budapesten, 1992. október 13-án aláírt rendelet alapján úgy dönt, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum alapleltárában, 55.3269 leltári számon nyilvántartott »II. Zsigmond Ágost lengyel király gyermekpáncélja« megnevezésű műtárgy tulajdonjoga a Lengyel Köztársaság részére ingyenesen átruházásra kerüljön”olvasható a december 24-i Magyar Közlönyben, melyet Orbán Viktor írt alá. A műtárgy idáig a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdona volt.

Címlapfotó: Magyar Nemzeti Múzeum.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2020. december 31. 09:32
Az a Bocskai korona maradhat. Úgyis el fogjuk foglalni Bécset, onnan is kiűzzük a törököt.
masikhozzaszolo
2020. december 31. 09:28
A lengyeleknek is fel kell vértezniük magukat, Ebben segítettünk. És vért adunk. Mint anno a háború idején. Egy vér(t)ből vagyunk. Ismerős?(arcok)
Varga László és akkor mi a picsa van
2020. december 31. 07:06
Az osztrákok mikor adják már vissza a náluk letétbe helyezett Bocskai-koronát? Kértük egyáltalán. Azután München adja vissza a Gizella-keresztet. Aztán a csehek Atilla kardját.
rovan
2020. december 30. 22:16
Ahhoz túl nagy érték egy ilyen páncélzat, főleg gyerekméret, akiknek csatában amúgy sem igen van rá szükségük, hogy ott porosodjon a sarokban, mikor már nem megy rá többé. Ahogy szegény családokban a kinőtt cipőt továbbadták a fiatalabb gyereknek, ugyanúgy öröklődött családon belül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!