Kiderült, hogy mit mondott a rasszizmussal vádolt játékvezető a PSG meccsén

2020. december 10. 15:59

Az elmúlt napok centrális témája alighanem véget ért.

2020. december 10. 15:59
null

Ahogy beszámoltunk róla, a Bajnokok Ligája keddi játéknapján félbeszakították a PSG-Istanbul Basaksehir mérkőzést, ugyanis a játékosok nem voltak hajlandóak folytatni az összecsapást, a – szerintük – rasszista kifejezést használó negyedik játékvezető miatt. A botrány abból kerekedett, hogy az egykori kameruni válogatott csatár, Pierre Webó kikérte magának, hogy a „spori” „negru”-ként azonosította őt, ami románul feketét jelent. Webó a pályán lévőkben társakat talált, ugyanis ezt követően többen rohamozták meg Sebastian Coltescut. A hazaiak két világsztárja, Neymar és Kylian Mbappe is a magyarázatot követelők között voltak, mi több, később mindketten Instagram-posztban emlékeztek meg a fekete közösséget ért verbális abúzusról. 

Neymar és Mbappe posztjai

 

 

A játékvezetőt – a világsztárok fellépésének is köszönhetően – a világ számos pontjáról fenyegették meg, majd a végül szerdán folytatott mérkőzést is elvették bíróktól, mindezek fényében pedig meglepő lenne, ha az elkövetkezendő időszakban újabb lehetőséget kapnának a nemzetközi színtéren.

A hír természetesen eljutott Romániába is, ahol éles fülűek meghallgatták, hogy valójában mit mondott Coltescu. A botrányt kiváltó mondat magyarra fordítva így hangzik:

Az olvasóközönségre bízzuk annak eldöntését, hogy az alábbi mondat mennyiben bír rasszista tartalommal.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. december 11. 13:59
Van ez a rasszista NEGRÓ cukor. Reklám szerint: a torok kéményseprője. A kéményseprő meg fekete ruhában jár, mert a korom fekete. Nincs menekvés, mind meghalunk.:-)
ittésmost
2020. december 11. 12:45
Azt kellett volna mondani, 'adj fekete lapot a pirosnak'. De már úgyis fáradtak voltak, haza akartak menni.
levig79
2020. december 11. 07:39
De tele a f@szom már ezekkel túlérzékeny seggarcokkal. Jó hogy nem azonnali főbe lövés jár érte, mert a fekete az fekete. Gondolom a román nyelvet most akkor meg kell reformálni, a fekete nem lehet ezentúl negru :-D Elmebaj...
koronaszepe
2020. december 11. 03:12
Véleményes...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!