Habtengerből mentették ki az elveszett kutyust

2020. december 14. 21:42

Különleges természeti jelenség miatt került veszélybe Hazel, egy házi kedvenc Új-Dél-Wales tengerpartján.

2020. december 14. 21:42
null

Nem mindennapi habpartit tartott egy Hazel nevű kutya, aki tengernyi tengeri hab alatt tűnt el az új-dél-walesi Aranyparton. Az Asztrália északkeleti partja mentén zajló ciklonos időjárási viszonyok hatalmas hullámokat generáltak a népszerű turisztikai helyen. Hazelt megtalálta tulajdonosa, miután gyorsan átkutatták érte a partot elnyelő habot. Új-Dél-Wales északi részén, a népszerű turistacélpont, a Byron-öböl fő strandja jóformán teljesen eltűnt a habtengerben – mondta Simon Richardson, Byron polgármestere hétfőn az újságíróknak. Az erős eső és szél három napig tépázta az Új-Dél-Wales és Queensland közötti sűrűn lakott régiót, és 48 órán keresztül helyenként több mint 700 milliméternyi esőt hozott.

A világ számos tengerpartján felbukkanhat a tengeri hab jelensége, leggyakrabban a vízbe kerülő, lebomlott szerves anyagok, főleg algák okozzák. Emberi szennyeződés is okozhatja, mint például a tengerbe eresztett szennyvíz. A partot akár 1-2 méteres magasságban is elboríthatja ilyenkor a habtömeg, amely azonban a legkevésbé sem alkalmas arra, hogy élvezetes habpartit rendezzenek benne, mivel az azt okozó algák bőrirritációt és légzési problémákat is okozhatnak. 

(Forrás: Global News, YouTube)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2020. december 15. 16:20
Fujj.
öszödibeszéd
2020. december 15. 10:59
heppiend...remélem, nem nyelt le sok kórokozót a kutyuli, és nem lesz beteg ettől a dzsuvás víztől.
urga
2020. december 15. 09:40
Habzó patakot, folyót már láttam, de habbal borított tengerpartot még sohasem. Döbbenetes látvány! (örülök, hogy meglett a házi kedvenc.. elég kilátástalannak tűnt a keresése..).
flesh ripper
2020. december 15. 08:11
Én is láttam ilyen habtengert. Sajnos. Egyébként, nálunk is időközönként felhabzik a Rába, a sógorék szennyező ipari tevékenységének köszönhetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!