2022 végéig tíz évesnél idősebb autóval is lehet taxizni

2020. november 05. 18:26

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója csütörtöki bejegyzésében hangsúlyozta, ez jó hír a személyszállítóknak, hiszen így sok millió forintnyi terhet vesznek le az érintett családok válláról.

2020. november 05. 18:26
null

Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy 2022 végéig felfüggesztik azt a szabályt, miszerint legfeljebb 10 éves autóval lehet taxizni – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója csütörtökön a Facebookon. A bejegyzésben hangsúlyozták, ez jó hír a személyszállítóknak, hiszen így sok millió forintnyi terhet vesznek le az érintett családok válláról.

„Magyarországnak működnie kell”

„Magyarországnak működnie kell, a koronavírus-járvány alatt mindent meg kell tenni a munkahelyek megvédéséért. Éppen ezért a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója korábban javasolta a kormánynak: könnyítsenek a taxis vállalkozók helyzetén” – írták.

2022 végéig felfüggesztik azt a szabályt, miszerint legfeljebb 10 éves autóval lehet taxizni

Felhívták a figyelmet, hogy a könnyítés elsősorban a fővárosi vezetés által „cserben hagyott” budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, azonban a kormánydöntés az ország egész területén dolgozó taxisokra is vonatkozik.

Hozzátették, hogy gépjármű fiatalabbra való cserélésének halasztására vonatkozó rendelkezés azokra az autókra vonatkozik, amelynek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el, illetve azokra a taxisokra, akik már 2020. március 1-jén rendelkeztek tevékenységi engedéllyel.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. november 06. 14:26
Szerintem nem sozt nem szoroz. Mióta leverték a konkurenciát (über) pörög a bolt. Két kezemen meg tudom számolni hányszor ültem be taxiba magánemberként kényelmi megfontolásból.
Kettőazkilenc
2020. november 06. 02:00
Alapvetően korrekt intézkedés, de a sorozatos áramelések, fix ár, uber elhajtása után azt gondolnám kőgazdagok, kétszer úgy keresnek mint más városok, környező országok taxisai, biztos jutott volna 4 évente újra...
XSXS
2020. november 05. 23:36
Amelyik kocsinak megvolt a tiz eve eddig a napig, mondjuk marciusban, annal ez az intezkedes halottnak a csok. Az a vallalkozo mar elfustolt par milliot az uj kocsira. Igy jart. A tobbinek ketseg kivul lehet kis haladek. A tiz eves korhatar ertelmetlen. Ha muszakilag OK, akkor had menjen, ha nem OK, akkor javitando, vagy csere. Korhatar nelkul, az ot evesre is.
kisgul
2020. november 05. 21:31
Én még annó nagyon régen Wartburggal nyomtam az ipart, szerintem egy 20 éves Merci sem lehet veszélyesebb, mint egy 5 éves Wartburg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!