Szorítson helyet Karácsony Gergely a parkoló autóknak is

2020. november 16. 22:41

A parkolási rendelet felülvizsgálatára kéri a főpolgármestert az V. kerület polgármestere.

2020. november 16. 22:41
null

A fővárosi parkolási rendelet felülvizsgálatára kérte Karácsony Gergely főpolgármestert az V. kerület kormánypárti polgármestere, aki a kerületi polgármestereknek biztosítana döntési kompetenciát a lakosság részére kialakítandó kizárólagos várakozóhelyek kijelölésére.

Szentgyörgyvölgyi Péter pénteken írt, és az MTI-hez is eljuttatott levelében hangsúlyozta: a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként ingyenessé tette a közterületi parkolást, ezzel is biztosítva a közösségi közlekedés során létrejövő személyes kontaktusok számának csökkentését.

A fővárosban élők egészségének és nyugalmának további elősegítése érdekében Szentgyörgyvölgyi Péter arra kérte a főpolgármestert, hogy a Fővárosi Közgyűlés parkolási rendeletének felülvizsgálatával saját hatáskörben tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az utakon valamennyi közlekedési résztvevő – a gyalogosok, a kerékpárosok, a közösségi közlekedést használók és az autóval közlekedők – „békés és biztonságos együttélése hatékonyabban érvényre juthasson” a szükséges és indokolt közterület-használati arányok megtartása mellett.

Kiemelte: a fővárosi közlekedésben, a szűk történelmi városi környezetben a közterületeken egyre több funkciónak kell helyet biztosítani. Azonban ezeket a közterületeket a fővárosi polgárok elvárásait megfelelő arányban kell felosztani a különböző közlekedési módokat használók között – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a fővárosban megvalósított közösségi közlekedés fejlesztését szolgáló intézkedéseken túl, számos kerékpáros és gyalogos dominanciájú terület jött már létre, esetenként egymás rovására. A lakossági elvárásokat figyelembe véve Szentgyörgyvölgyi Péter az eddig megvalósított intézkedések mellett továbbra is szükségesnek látja a felszíni közterületi lakossági parkolóhelyek biztosítását.

Azt írta: mivel a kerületi polgármesterek jól ismerik a helyi viszonyokat és elvárásokat, a fővárosi parkolási rendelet felülvizsgálatával szükséges és javasolt számukra biztosítani a lakosság részére kialakítandó kizárólagos várakozóhelyek kijelölésére vonatkozó döntési kompetenciát. Ezért levelében arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy a novemberi közgyűlésen tűzze napirendre az erről szóló előterjesztést és támogassa annak elfogadását.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2020. november 17. 14:15
Csak az idióták erőltetik a városi autózást, pl. a gazdáid... Faszé nem vezetitek be a home office-t az államigazgatásban, egyből kevesebb autó menne be a belvárosba. Ingyen parkolás minek, komolyan? Ha van munkád és bemész és fizetni kell, akkor eztán is ki bírod fizetni. Ha nincs munkád akkor nem mész be. Ha meg bent laksz akkor úgyis kedvezményes helyi lakosnak. Ennyire kurva egyszerű. Sötét banda. Etessétek az anyátokat!
gyaloggos
2020. november 17. 11:14
SZORÍTSON HELYET Karácsony Gergely MÉG ÖT főpolgármester-helyettesnek, MÉG FÉLSZÁZ tanácsadónak!
Gullwing
2020. november 17. 09:28
Csak nyugodtan sarcogasson kretén geri. Ezt a szardarabot akarták, hát megkapták.
Nori70
2020. november 17. 09:16
Tüneményes! A kormány rázúdítja az ingyen parkolókat a belvárosra, ez meg rinyál, hogy Karácsony változtassa gumivá a parkolóhelyeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!