Marihuánás töltöttkáposzták miatt körözik a legöregebb román szökevényt

2020. november 12. 22:21

A 82 éves Elena Mladin töltöttkáposztába tömve csempészte a kannabiszt.

2020. november 12. 22:21
null

Egy nagymama, Elena Mladin lehet a legidősebb személy, aki szerepel a román rendőrség körözési listáján, miután meghiúsították, hogy kábítószert csempésszen be egy börtönbe.

A nyomozók szerint 2014-ben a mostanra már a nyolcvanas éveiben járó néni töltöttkáposztába csavarva próbált kannabiszt bevinni az unokaöccsének, akit engedély nélküli vezetésért csuktak le korábban. A töltöttkáposzta azonban soha nem jutott el a fiatalemberhez, mivel a csomagot a börtönőrök elfogták.

Az akkor megindított büntetőjogi nyomozás kiderítette, hogy az idős nőnél több kiló drog is volt otthon. A házkutatás során közel 2 kiló fű került elő a konyhai sparheltből. A nyomozás során Elena Mladint többször beidézték, de nem jelent meg a bíróságon.

A Mehedinți Megyei Törvényszék szerint a 82 éves drogcsempész már elmenekült az országból az ausztráliai Campbelltown-ba. A nőnek – egészségügyi problémáira hivatkozva – már nem áll szándékában visszatérni Romániába. A Mehedinți Megyei Törvényszék távollétében kábítószer-kereskedelem miatt négy év börtönre ítélte Elena Mladint, melyet a fellebbezést követően két évre csökkentették, arra hivatkozva, hogy a vádlott időskorú, és korábban nem ítélték el más bűncselekmények miatt.

Az Ausztráliából Romániába történő kiadatásra egy 1894-es, Romániának még az Egyesült Királysággal kötött megállapodása vonatkozik, így Ausztrália saját jogi eljárásában is részt kell vennie a nagyinak, ha kiadatásának szükségessége beigazolódik.

(Forrás: Euronews)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. november 13. 09:31
Küldöm az" Add ide a didit" című dalt Borkai Audi Zsoltnak Fekete Pákótól.
Kristály
2020. november 13. 07:18
Azt árul amit visznek Ez kérem az üzlet .
Marslaki
2020. november 13. 06:56
... nagyszerű asszony...
Camael
2020. november 13. 00:41
ezért életfogytiglant fog kapni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!