Magyar drag queen kerül a divatlap címlapjára

2020. november 26. 09:02

Az InStyle téli címlapján Szabó Máté Enigma szerepel Sztarenki Dórával közösen.

2020. november 26. 09:02
null

Az InStyle téli címlapján Sztarenki Dóra és Szabó Máté "Enigma" szerepel – írja Instagram oldalán az újság.

Mit jelent a szépség a 21. században? Mit „szabad” és mit „nem szabad”? – teszik fel a kérdést a címlap beharangozójában.

„A szépség ezer arcát szeretnénk bemutatni, szabályok és korlátok nélkül. Napjainkban a szépségideálok változnak, a szépséggel kapcsolatos korlátok és konvenciók pedig ledőlnek, hála például az olyan bátor karaktereknek, mint Szabó Máté és drag queen alteregója, Enigma, és az olyan nyitott, elfogadó eszméket képviselő embereknek, mint Sztarenki Dóri. Sminkelheti-e magát egy férfi, és lehet-e így a címlapon? És mi van, ha egy nő nem feltétlenül vágyik full sminkben töltött mindennapokra? A fotózáson két címlapsztárunk azonnal megtalálta az összhangot, a képek pedig magukért beszélnek. Szépségük lágyabb és vadabb oldalát is bemutatjuk róluk készült fotósorozatunkban” – írják az Instagramon. 

Sztarenki Pál leánya, Sztarenki Dóri táncosnő elsősorban sorozatszerepeiről ismert, az HBO Terápia című sorozata okozott számára áttörést. Szabó Máté neve a film és divatiparban régóta ismert. A nemzetközi elismerésnek örvendő sminkmester számos kreációját önmagán kísérletezi ki. Színházak és színpadi produkciók számára is dolgozik, ezek a technikák nyújtják munkája fő inspirációs forrását. 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2020. november 27. 11:44
Nem kellene reklámozni, már így is nyafognak eleget!
harpec
2020. november 27. 08:56
Sminkelhet-e egy férfi? Miért ne? Száraz a bőre, hidratálja, Tv szereplés előtt púdert kap a csillogás ellen, színész kihúzza a szemét, hogy a mimikája erőteljesebb legyen, befesti a haját, mert nem akar ősz lenni. Stb. Sőt, drag queennek is festheti magát. Az a lényeg, hogy ne kényszerítsenek arra, hogy tetsszen. Kifejezhessem a negatív érzéseimet, ha szerintem valaki átlépett egy határt. A véleményemet ne lehessen kirekesztésnek és diszkriminációnak hívni, mint oly sok helyen manapság.
balbako_
2020. november 26. 19:53
Istenem, de ronda!
Prince of Absurdistan
2020. november 26. 19:07
Bojkottálnám, de eddig se vettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!