Lemondott posztjáról Dorosz Dávid

2020. november 19. 20:42

A klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes a kormányváltásra akar koncentrálni.

2020. november 19. 20:42
null

„A mai napon az alábbi levélben benyújtom lemondásomat barátomnak, Karácsony Gergelynek. A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot” – írta meg ma Facebook posztban Dorosz Dávid klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes.

„Az elmúlt egy évben így is néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben. Ilyen körülmények között még büszkébbek lehetünk az elért eredményekre. Budapest már ma is zöldebb és igazságosabb, mint egy évvel ezelőtt volt” – írja Párbeszéd politikusa.

A politikus szerint a kormány ellenségesen viselkedik a fővárossal, emiatt távozik posztjáról, hogy energiáit a 2022-es kormányváltásra tudja koncentrálni. Mint írja, a kormány a főváros anyagi ellehetetlenítésére játszik.

„Az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű: világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak. Programunk maradéktalan megvalósítása, Budapest fenntartható és zöld jövője, maga az önkormányzatiság Magyarországon azon múlik, sikerül-e elzavarni ezt a kormányt 2022-ben.” – írja Dorosz Dávid, akit a Párbeszéd felkért, hogy „újonnan megválasztott elnökségi tagként legyek az országgyűlési választási felkészülés vezetője”.

Dorosz Dávid egy éves működésének eredményeiként azt írta meg, hogy elindította a Hűsítő Budapest akciót „több tucat új ivókúttal és a nyári melegben naponta tízezreknek enyhülést adó Hűsítő szigetekkel. Elkészült a pesti fonódó első üteme, felújítottunk több fontos budapesti utat, átadtuk az M3-as zajvédőfalát.”

Korábban megírtuk: annak ellenére büszkélkedett Karácsony Gergely ezekkel a fejlesztésekkel, hogy azokat a Tarlós-féle vezetés készítette elő. Lehoczki Ádám, a XV. kerületi Fidesz frakcióvezetője a zajvédő fal kapcsán a Magyar Nemzetnek szeptemberben elmondta, hogy a hivatkozott fejlesztés érdemi része Tarlós István idejére esett, a forrásokat pedig a 2019-es fővárosi költségvetésből biztosítottak rá. Hozzátette: Karácsony Gergely és Rákospalota DK-s polgármestere, Németh Angéla sem támogatta annak idején a fejlesztést.

Lemondásának körülményeit némileg árnyalhatja, hogy Dorosz Dávid neve korábban többször is felmerült a Lánchíd felújítása körüli fiaskó kapcsán. A Direkt 36 című baloldali portál korábban azt írta róla„A vele kapcsolatban állók szerint egyébként is jellemző rá, hogy az ügyekben való elmélyülés helyett inkább a szereplés érdekli. Szereti fotóztatni magát, még egy munkamegbeszélésen is előfordult, hogy pózolgatott, és mondta a többieknek, hogy ne foglalkozzanak vele, csak csinálják. Majd szólt a fotósnak, hogy folytassa a fotózást – mondta egy forrás. Az a típusú ember, aki bejön egy megbeszélésre, végig mobilozik, és közben felnyekken néha, hogy ööö, jó lesz” – idézett a Direkt 36 Dorosz vezetési stílusa kapcsán egy fővárosi tisztviselőt. Karácsony Gergely az év elején fel is mentette párttársát a Lánchíd ügyének intézése alól, a feladatot Tüttő Kata főpolgármester-helyettes kezébe adva.

(Forrás: Facebook)

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pacek
2020. november 20. 11:28
Most mi lesz a klímavédelemmel, ha lemondott a "klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes"?!
rókabácsi
2020. november 20. 10:55
mert aki lop! az hazudok, aki meg hazudik az dorosz a faszbukker csicskása!
vywaras
2020. november 20. 09:27
"Az a típusú ember, aki bejön egy megbeszélésre, végig mobilozik, és közben felnyekken néha, hogy ööö, jó lesz - mondta Dorosz vezetési stílusáról egy fővárosi tisztviselő. Amit viszont jól csinál, hogy Dorosz nagyon jó emberekkel veszi körül magát, például egész tűrhető beszédeket írnak neki, meg a Facebookján is vannak jó posztok, a kommunikáció jól össze van rakva - tette hozzá." https://www.direkt36.hu/karacsony-utkozetei-ilyen-volt-belulrol-az-ellenzeki-uralom-elso-eve/
tango47
2020. november 20. 09:21
Feri kit jelölt helyette? Vagy szétosztják a pénzt a többiek között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!