Halálhírét keltették Clint Eastwoodnak és II. Erzsébetnek

2020. november 16. 22:10

A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől.

2020. november 16. 22:10
null

Egy francia rádió véletlenül élő hírességek, köztük II. Erzsébet brit királynő, a brazil focista Pelé, az Oscar-díjas Clint Eastwood és Bridgitte Bardot francia színésznő gyászjelentését tette közzé.

A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől és közönségétől is, amiért a prominens személyiségek halálhírét keltette. A rádió arra hivatkozott, hogy egy "technikai hiba" miatt kerültek ki a hírességekről szóló, előre megírt gyászjelentések.    A műsorszolgáltatók és médiumok gyakran készítik el előre a gyászjelentéseket, hogy amikor egy fontos személy meghal, azonnal publikálni tudják.    

Az RFI közleménye szerint a technikai malőrt az okozta, hogy a rádió egy másik tartalomkezelő rendszerbe helyezte át a honlapját.  Mint írták, körülbelül száz gyászjelentést adtak ki véletlenül, és ezek nem csak a saját honlapjukon jelentek meg, hanem olyan partneroldalakon is, mint a Google vagy a Yahoo. A rádió ígérte, hogy mindent elkövetnek a súlyos hiba kijavítására. A tévesen elhunytként bejelentett hírességek között szerepelt még Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hámenei ajatollah, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök és Raúl Castro kubai vezető is.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2020. november 20. 14:47
Az ilyen álhír nem technikai hiba, hanem szemétség.
Krupp Skya
2020. november 17. 06:53
Clinteastwoodot és ötödik Naszály Mártát ismerem, de ki a második Erzsébet?
Senki Alfonz
2020. november 16. 22:54
Tunyacsápot nem mondták be? Hol lehet Tunya? Megtalálta a szebb jövőt?
Sróf
2020. november 16. 22:44
Ezek a fránya 21. századi technikai hibák. Élőket halottnak nyilvánítanak, halottak élőkre szavaznak, Jakab Péter még mindig nincs elnökként bejegyezve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!