Akár még idén forgalomba kerülhetnek az első vakcinák

2020. november 23. 08:51

Erről Kis Zoltán, az NNK laborvezetője beszélt hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2020. november 23. 08:51
null

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban –  mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Kis Zoltán elmondta, a vakcinák közül több is kilencven százalék feletti eredménnyel akadályozta meg, hogy a beoltottak megfertőződjenek, ami nagyon jó eredménynek számít, ez alapján úgy tűnik, hogy hatásosak lesznek a koronavírussal szemben.

Hozzátette, a tömeges tesztelésben általában több tízezer ember vesz részt, de az engedély megszerzése után is figyelik az adott vakcinát a szakemberek, így amikor elkezdődnek az oltások, tovább javulhat a hatásossága. Mivel már az első engedélyezési eljárások is elkezdődtek, a szakember szerint esély van arra, hogy még idén forgalomba kerüljenek az első vakcinák. Ugyanakkor azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy 2021 első felében kezdődhet a tömeges oltás.

Emlékeztetett, hogy először a kockázati csoportba tartozókat oltják majd be, tehát azokat, akik a legsérülékenyebbek a koronavírussal szemben.

(MTI)

MTI/AP/Andre Penner

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2020. november 23. 11:04
Nem Pficer, nem Moderna, nem Sputnik: SINOvac.
matykox
2020. november 23. 11:01
AZ ugye a hírből is hiányzik, és láthatóan egyik "szakértő" se vette eddig észre, hogy a képen nagy valóséggel egy KÍNAI vakcina doboza van ... Ajánlom az EU-vakcina pofázók figyelmébe ....
123321
2020. november 23. 10:00
nagy kérdés hogy melyik rassz / nemi identitáscsoport kapja az első csomagot!
benedek77
2020. november 23. 09:17
... oltják majd be. Magyarán kötelező lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!