Megbukott a hajnali misével próbálkozó renitens plébános

2020. október 25. 18:37

Hajnali misére hívta hívőit a galgóci járásbeli plébános, a szlovák rendőrség lebuktatta.

2020. október 25. 18:37
null

Elmaradt a hajnali 4 órára tervezett szentmise a felvidéki Galgócon, miután a Facebookon közzétett invitálást a rendőrség is megszerezte. A szlovákiai rendőrség ezt követően szólította fel a plébánost, hogy hagyjon fel tevékenységével és tartsa be a kormány járványellenes intézkedéseit, valamint saját egyháza ajánlásait.

A szlovák katolikus egyház vezetőit magába tömörítő Szlovák Püspöki Konferencia már korábban is ajánlatot tett az istentiszteletek leállítására, azonban mint kiderült, nem mindenki tekinti iránymutatónak meglátásukat. A rendőrök annak ellenére, hogy a pap lemondta a hajnali illegális misét, mégis ellátogatott a községbe, hogy meggyőződjenek róla, mégsem került az megtartásra.

Fotó: A galgóci római katolikus templom. (Wikipédia)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wrobcsi
2020. október 26. 08:07
Köszönjük! Ismét megtudtuk, hogy a munkába, boltba, iskolába járás sőt még a járáson belüli természetben levés alapvető fontosságú, de az istentiszteletek nem.
annamanna
2020. október 26. 04:00
"Megbukott" Miből bukott meg? A "lebukott" igekötős ige ebben az esetben ideillőbb volna.
Mandarin.
2020. október 26. 00:08
Mocskos szlovák politikusok a rendőrséggel karöltve, régi jó kommunista módszereket alkalmaznak, ha ezt Sztálin látná nagyon elégedett lenne velük! Hát csak teszteljenek mindenkit minden nap, amíg bele nem bolondulnak.
Pandaka pygmaea
2020. október 25. 19:13
....mert a pálinka fertőtlenít. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!