Német polgármestere lesz Temesvárnak

2020. szeptember 27. 23:08

Dominic Fritz németországi németként indult el a temesvári polgármester-választáson: várhatóan óriási győzelmet arat.

2020. szeptember 27. 23:08
null

Dominic Fritz – aki a törvények adta lehetőségek miatt, EU-s állampolgárként elindulhatott polgármesterjelöltként a romániai önkormányzati választáson – jelentős győzelmet arathat Temesváron az első adatok szerint.

Fritz korábban a volt német szövetségi elnök, Horst Köhler irodáját vezette. Egyetemi tanulmányai előtt járt először Temesváron, ahol aztán egyesületet alapított. 2017-től aktivizálta magát a romániai politikában, csatlakozott az USR párthoz. Fritz a nemzeti liberális PNL polgármesterét, Nicolae Robut győzte le a vasárnapi választáson.

A németországi német férfi többnyelvű kampányt folytatott, és a helyi magyarságot is megszólította, például az alábbi kampányfilmjében is.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2020. szeptember 29. 12:33
Reméljük, nem lesz belőle egy új Klaus Werner Johannis.
Magyarok Pásztora
2020. szeptember 28. 13:28
Még megérhetjük, hogy Budapestnek pl. oláh polgármestere lesz.
szalard
2020. szeptember 28. 12:39
Fegyőr román testvérpártjának a jelöltje.
nempolitizálok
2020. szeptember 28. 09:01
Ez magyargyűlölőbb lesz mint a románok,mert meg akar felelni. De mivel német érdekeket is ki fog szolgálni, nem lesz gond a kisebbségi jogokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!