Európa-bajnok Berecz Zsombor

2020. szeptember 06. 17:45

Berecz Zsombor nyerte a Lengyelországban rendezett Finn dingi Európa-bajnokságot.

2020. szeptember 06. 17:45
null

A magyar versenyző, Berecz Zsombor nyerte a lengyelországi Gdyniában megrendezett Finn dingi Európa-bajnokságot, mellyel világbajnoki címét követően már a kontinens legjobbjának is mondhatja magát a sportoló. A küzdelmen 27 nemzet 70 sportolója vett részt, köztük az U23-as Németh Domonkos is, aki a 31. helyre futott be. A fő verseny Berecz, valamint a brit Giles Scott és a spanyol Alejandro Muscat között alakult ki. A 3. helyet végül az U23-as Joan Cardona Méndez húzta be. Berecz Zsombor győzelmével akár kvótát is szerezhet a tokiói ötkarikás játékokra, mellyel megnyílna az esély arra, hogy Magyarország 1980 után ismét érmet szerezzen vitorlássportban az olimpián.

Fotó: MTI/ Kovács Tamás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. szeptember 06. 20:52
Lőrinc tengerén készült fel a faluvégen!........................
olvaso9
2020. szeptember 06. 18:40
Nem tudom, ki írta az alaphírt, de Berecz Zsombor legelsőként szerzett olimpiai kvótát a magyarok közül, sőt, ő nyerte meg a tavalyi tokiói versenyt is... az a szöveg, hogy "akár kvótát is szerezhet" mélyen megalázó és nagyfokú tudatlanságról árulkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján Berecz Zsombornak reális esélye van előkelő (akár első) helyezésre az olimpián a vitorlás sportban. Eddigi teljesítménye is tiszteletet parancsoló (talán írhatom: csodálatos) egy olyan kis ország fiától, amelynek nincs tengere.
balbako_
2020. szeptember 06. 18:27
Gratulálok!
kizökkentidő
2020. szeptember 06. 18:25
Egy újabb adu a finnugrászoknak. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!