Tizenöt venezuelai állampolgárt vádol Venezuela hazaárulással

2020. augusztus 13. 21:26

Tizenöt venezuelai állampolgár ellen emeltek vádat Venezuelában, akik a gyanú szerint részt vettek az elnök hatalmának megdöntését célzó, elvetélt partraszállási kísérletben.

2020. augusztus 13. 21:26
null

Tizenöt venezuelai állampolgár ellen emeltek vádat Venezuelában, akik a gyanú szerint részt vettek az elnök hatalmának megdöntését célzó, elvetélt partraszállási kísérletben – közölte csütörtökön Tarek William Saab venezuelai főügyész Twitter-oldalán. Mint írta, a zsoldosok beismerő vallomást tettek. Ezzel tizenhétre nőtt a bírósági eljárásban érintettek száma, akik ellen a többi között terrorizmus miatt emeltek vádat a venezuelai hatóságok.

Saab egyébként pénteken jelentette be, hogy egyenként húsz év börtönbüntetésre ítélték a két amerikai zsoldost, Luke Denmant és Airan Berryt. Tájékoztatása szerint ők is beismerő vallomást tettek. A venezuelai hatóságok május 3-án és 4-én két partraszállási kísérletet hiúsítottak meg a fővároshoz, Caracashoz közeli Aragua és La Guaira államokban. A műveletek célja Nicolás Maduro venezuelai elnök kormányának megdöntése volt. A tervek szerint Madurót az Egyesült Államokba szállították volna, ahol kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények miatt körözik.

A hadműveletekben nyolc ember meghalt, és többeket őrizetbe vettek, köztük a 41 éves Airan Berryt és a 34 éves Luke Denmant. A két zsoldos Caracas szerint a Jordan Goudreau amerikai zöldsapkás katona vezette Silvercorp floridai székhelyű biztonsági cég alkalmazottja volt. A venezuelai igazságszolgáltatás 40 ember vett előzetes letartóztatásba az elvetélt kísérlet miatt.

Fotó: MTI/ EPA/ Elnöki sajtóiroda

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2020. augusztus 14. 06:34
Magyarországon legalább 52 van!
MayorAnna
2020. augusztus 13. 23:25
Traitors are everywhere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!