Színházban találkozik Ady és Tisza István

2020. augusztus 19. 16:48

A Fekete zongora című darab Ady Endre és Tisza István feltételezett találkozásáról fog szólni.

2020. augusztus 19. 16:48
null

Szále László Fekete zongora című történelmi vitadrámájából készült felolvasószínházi előadást mutat saját premierként az Esztergomi Várszínház szombaton és vasárnap este – közölték az MTI-vel a szervezők. Horányi László, a szabadtéri teátrum igazgatója elmondta, hogy a harminckettedik évadba lépő Várszínház minden évben műsorra tűzött saját megfogalmazásban előadott alkotásokat, melyek történelmi múltunkkal foglalkoznak, egyúttal erősítik a lokálpatriotizmust.

A Fekete zongora Ady Endre és Tisza István feltételezett találkozásáról szól. Tisza monográfusa, Vermes Gábor jegyezte fel, hogy Tiszához ismeretlen személy érkezett és figyelmeztette, merénylet készül ellene. Szále László darabja arra az ötletre épül, hogy ez az ismeretlen személy Ady Endre volt. A darab főszereplő Trill Zsolt és Horányi László. Szerepel még a produkcióban Kulcsár Viktória, valamint Ács Tamás. A dramaturg Kulcsár Edit, a tervező Horányi Júlia. A rendező Wiegmann Alfréd.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2020. augusztus 20. 18:52
Hát iván, te tényleg bozgor (azaz: hazátlan) vagy!
Hurka
2020. augusztus 20. 07:11
Tisza úr volt, Ady csak egy cifra szolga.
Krupp Skya
2020. augusztus 20. 06:13
Ady Endre nagy tragédiája az volt, hogy korán született, ha az 50-es években születik akár még a Népszava újság írója is lehetett volna és vérbaj helyett maximum hüvelygombát kapott volna el a Népszava női újságíróitól.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 19. 21:31
Szí Filosz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!