A svéd bajnokot fogadja a Ferencváros

2020. augusztus 09. 12:23

Svéd bajnok ellenfelet húztak ki a Ferencváros ellen a Bajnokok Ligája első selejtező körében.

2020. augusztus 09. 12:23
null

A svéd bajnokot, a Djurgårdens IF-et fogadja itthoni pályán a Ferencvárosi TC a Bajnokok Ligája első selejtező körében. A koronavírusra való tekintettel az UEFA úgy döntött, idén kettő helyett egy mérkőzésen fog kiderülni a továbbjutás kérdése, mely növeli a mérkőzésen várható feszültséget. A döntő mérkőzés augusztus 18-án, vagy 19-én kerülhet megrendezésre, melyet zárt kapuk mögött fognak megtartani.

„A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, ráadásul a svédek játékban vannak, náluk tart a bajnokság, ez jelenthet nekik egy kis előnyt” – nyilatkozta Dibusz Dénes, az FTC kapusa az M1 aktuális csatornának. „Másfelől nekünk így könnyebb feltérképezni őket, mert nem tavalyi meccseket kell majd elemeznünk. A zárt kapuk ellenére a hazai pálya is számunkra jelent előnyt. Képesek vagyunk kivívni a továbbjutást, és szeretnénk ismét csoportkörbe kerülni” – tette hozzá.

A Djurgarden tavaly 14 év szünet után szerezte meg fennállásának 12. bajnoki címét, a jelenlegi szezonban 13 forduló után a negyedik helyen áll, és még sosem találkozott magyar ellenféllel az európai porondon. Az FTC az európai kupaszíntéren eddig ötször csapott össze svéd riválissal, és csak egy párharcot veszített el. Legutóbb, 1997-ben a Helsingborgot búcsúztatta. A Ferencvárosnak négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz, három nyert meccs az Európa-liga csoportköréhez elég. Ha az NB I bajnoka kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül. Tavaly a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában állította meg a Dinamo Zagreb. Szerhij Rebrov együttese az Európa-ligába átkerülve a selejtező zárókörében legyőzte a litván Suduvát, ezzel bejutott az El csoportkörébe, és tizenöt év után szerepelhetett újra európai kupasorozat főtábláján.

Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. augusztus 10. 16:58
A Puskás is svéd csapatot kapott, nekik a Hammarby jutott. AZ nagy zakó is lehet !
gyaloggos
2020. augusztus 10. 13:29
PEDIG nagyon kéne a jó nemzetközi szereplés. A Fradika anyagi lehetőségei messze vannak még az európai középtől is, SE! AZ EL csoportköre 3 milliárdot hozott, és ez a Fradi költségvetésében jelentős, ha jól tudom, kb. harmada volt az egésznek!
gyaloggos
2020. augusztus 10. 13:18
NEHÉZ, igen-igen nehéz ez, bárhonnan nézem! TOVÁBBJUTÁS esetén - nagyon nem könnyű- pedig a Celtic - Reykjavik győztese lenne a következő ellenfél, nagy valószínűséggel a Celtic, idegenben. HÁT nincsen mese, melózni kell! ÍGY VAN ez, és nincsen másképp!
cutcopy
2020. augusztus 10. 06:47
Nos akkor lehet kezdeni a terv teljesítését.. https://mandiner.hu/cikk/20191205_kubatov_legkozelebb_mar_nem_a_csoportkoros_szereples_a_maximalis_cel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!