Kormányszóvivő: Az iskolakezdést is veszélyeztethette volna az enyhítés

2020. július 30. 20:40

Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

2020. július 30. 20:40
null

A koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedések enyhítése kockázatos lett volna, és akár a szeptemberi iskolakezdést is veszélyeztethette volna – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte, hogy érvényben maradnak a járvány elleni védekezést szolgáló intézkedések. Szentkirályi Alexandra kiemelte: míg a környező országokban emelkedik a megbetegedések száma, addig Magyarországon az intézkedéseknek köszönhetően még mindig jók az adatok, „kontrollálni tudjuk a járvány terjedését”. Ugyanakkor – az operatív törzs ajánlása alapján – arra jutottak, hogy bármilyen enyhítés, így az ötszáznál több résztvevős zenés-táncos rendezvények engedélyezése is nagyon kockázatos volna – tette hozzá. Azt mondta, arra készülnek, hogy szeptemberben hagyományos módon kezdődik el a tanév.

Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében

A kormányszóvivő megismételte: a nyár a fesztiválok ideje, a zenészek a korlátozások miatt sok fellépéstől elesnek. A kormány ezért 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a zenészeknek. A keretből garázskoncert-sorozat indul, amelynek felvételeit mindenkinek elérhetővé teszik. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le – tette hozzá. Elmondta, meglapozottnak ítélik a postai dolgozók követelését, ugyanakkor „meg van kötve a kezük”, ezért a kormány levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy engedélyezze a postások bérének emelését.

Szentkirályi Alexandra szólt arról is, eddig 1 millió 192 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs íveket, és még több mint két hét van részt venni a konzultáción. Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében – tette hozzá.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. július 31. 08:17
" a kormány levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy engedélyezze a postások bérének emelését" Ezt a kamut...
neociprióta
2020. július 31. 05:17
az agyondicsőitett oroszoknál épp most indul be az ujabb járványcsucs, Moszkva kivételével mindenütt teljes a csőd.....ezt akarjuk???
kunfia
2020. július 30. 22:20
"Az emberek visszajelzése irányadó lesz a járványhelyzet kezelésében" Mondjuk egy felelős kormány nem közvéleménykutatást játszik,hanem felelősen kormányoz,és dönt De nem Pénzért Bármit Viktor! Miért nem abban rendez közvéleménykutatást,hogy adjon e állami pénzt a strómanjának,vagy sem?
zsoltkom2
2020. július 30. 21:51
"Az iskolakezdést is veszélyeztethette volna az enyhítés" Fogadjunk, hogy ez azt jeleni, hogy online oktatás lesz. Kb. ennyi időtávolságban mondták biztosra, hogy lesz augusztusi bazi nagy tűzijáték... aztán nem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!